Putin, 2024 Yilini 'Aile Yili' Ilan Etti

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, geleneksel yeni yil konusmasinda Ukrayna savasina deginmeyerek, askerlerini övdü. Rus lider, 2024 yilini “aile yili” ilan etti.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, 2024 yilina saatler kala geleneksel yeni yil mesaji yayinladi. Orduya birlik içinde destek verilmesi çagrisinda bulunan Rus lider, geçen yilki konusmasinin aksine Ukrayna savasina atifta bulunmadi. Orduyu öven Putin, askerlerinden “kahramanlar” diyerek bahsetti. Ekonomik konulara da deginen Putin, 2024 yilini “aile yili” ilan etti. “Savas görevinde olan, hakikat ve adalet için mücadelenin ön saflarinda yer alan herkese” diyen Putin, konusmasini su sekilde sürdürdü:

“Sizler bizim kahramanlarimizsiniz, kalplerimiz sizinle. Sizlerle gurur duyuyoruz, cesaretinize hayraniz. 2023’ü ugurluyoruz ve çok yakinda tarihin bir parçasi olacak. Gelecegi olusturmak için ilerlemeliyiz. Geride birakmaya hazirlandigimiz yilda çok çalistik ve çok sey basardik. Ortak basarilarimizla gurur duyduk, basarilarimizdan sevinç duyduk ve ulusal çikarlarimizi, özgürlügümüzü ve güvenligimizi, bizim için sarsilmaz bir dayanak olan ve olmaya devam eden degerlerimizi savunmaya devam ettik" dedi.

Her Rus vatandasinin hissettigi sorumlulugu anladigini kaydeden Rusya Devlet Baskani Putin, “Biz birlikteyiz ve bu Rusya’nin geleceginin en güvenilir garantisidir."

Rus liderin konusmasi zaman dilimi farkliligi nedeniyle yeni yila Moskova’dan önce giren Kamçatka ve Çukotka’da yayinlandi.
Kaynak: İHA