Engelli Genç 10 Yildir Sokak Hayvanlarini Besliyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yasayan 24 yasindaki bedensel engelli Ugur Avci, 10 yildir akülü araciyla cadde ve sokaklari dolasarak sokak hayvanlarini besliyor.

Engelli Genç 10 Yildir Sokak Hayvanlarini Besliyor
Dogustan serebral palsi (beyin felci) hastasi olan yürüme engelli Ugur Avci, sosyal medyada "birpatiahlat" adinda bir hesap açarak hayvanseverlerin yaptigi bagislar ve kahve satarak kedi ve köpek mamasi aliyor. Avci, her gün düzenli olarak kedi ve köpek mamalarini doldurdugu çantalari akülü aracina yükleyerek sokak hayvanlarini beslemek için yola koyuluyor. Akülü araciyla ilçedeki sokaklari gezen bedensel engelli Ugur Avci, hayvanlarinin yasam alanlarina mama ve su birakiyor.

Sokaklardaki yarali ve yardima muhtaç hayvanlari da veterinere götürüp tedavilerini yaptiran Avci, bazi sokak hayvanlarinin insanlar tarafindan sahiplenmesini saglayarak sicak yuvalara kavusmasina öncülük ediyor.

“10 yildir sokak hayvanlarinin ihtiyaçlarina kosturuyorum”

Gösterdigi fedakârlikla ilçe halkinin da takdirini kazanan Avci, engelli olmasina ragmen sokak hayvanlarini beslemenin mutlulugunu yasadigini belirterek, “24 yasindayim dogustan serebral palsi hastasiyim. Kendimi bildim bile bileli çocuklugumdan beri hayvanlarla ugrasiyorum, alakadar oluyorum. Bu tedavi sürecine de manevi ve psikolojik olarak asiri katkisi olan bir durum. 10 yildir sokak hayvanlarinin ihtiyaçlarina kosturuyorum. Mama, beslenme, veteriner masraflari, sahiplendirme ve yuvalandirma gibi islere kosturuyorum. Bunun yaninda sokak hayvanlarina bagis toplama amaçli kahve ve farkli yan ürün satislarimiz oluyor. Daha önceleri gönüllü olarak bu ise basladim. Önce kendi kapimin önünde, sonra mahalle ve sonrasinda bütün ilçeye tasti. 2019 yilindan itibaren de sosyal medya üzerinden ‘birpatiahlat’ adinda sayfalar açarak sokak hayvanlarini beslemek ve ihtiyaçlarini gidermek için bagislar toplamaya basladik. Bu sayfalar üzerinden bize ulasip bagis yapilabilir. Az miktarlarda da bagis yapilsa hayvanlar için güzel sekilde geri dönüs oluyor. Karinlari doyuyor” dedi.



“Kisin sokak hayvanlarinin daha çok beslenmeye ve korunmaya ihtiyaci var”

Kis ayina girdiklerini ve yakin zamanda siddetli kar yagislarinin ve soguklarin baslayacagini belirten Avci, bu süreçte sokak hayvanlarinin daha çok beslenmeye ve korunmaya ihtiyaçlari oldugunu söyledi.

Avci, “Özellikle kis mevsimi hayvanlar için çok çok daha zor oluyor. Bu konuda insanlar biraz daha duyarli olursa sevinirim. Kapinizin önüne bir kap su, bir kap mama koymak çok zor olmasa gerek. Çünkü neticede hepsi bir can. Dolayisiyla her can kiymetli bizim için. Nasil olsa hayvan deyip geçmemek lazim. Anlami büyük, zaten onlarin sundugu vefada çok büyük. Bazen mamadan çok sevdirmek içinde geliyorlar. Umarim bu konuda daha duyarli olabiliriz. Imkâni olanlardan az çok demeden destek ve bagislarini bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA