Malatya'da TOKI Deprem Konutlari Hizla Yükseliyor
Deprem bölgesi Malatya’da yapimi süren TOKI deprem konutlarindan binin bittigi, 2 bin 700 konutun ise bitmek üzere oldugu ögrenildi. Malatya Valisi Ersin Yazici önümüzdeki Ocak ayi sonu itibariyle yaklasik 5 bin konutun teslim edilecegini söyledi.

Deprem sonrasi 14 bin 300 konutun ihalesinin yapildigini ve çalismalara hemen baslanildigini belirten Yazici, yine kirsalda da yapilan bin 50 köy konutunun da bu süreç zarfindan hak sahiplerine teslim edilecegini belirtti.
Telim edilecek 5 bine yakin konutun Malatya genelindeki sayi oldugunu belirten Vali Yazici, diger konutlarin da en kisa sürede bitirilmesi adina müteahhit firmalarin araliksiz çalismalarina devam ettigini söyledi.
Malatya’da suan 113 binin üzerinde vatandasin konteyner kentlerde barindigini da aktaran Vali Yazici, kisin gelmesi ile birlikte ekstra tedbirler aldiklarini da ifade etti.
Burada kalan ögrencilerin okullarina sorunsuz bir sekilde tasindigini da belirten Yazici, Ocak sonu itibariyle konutlarin teslim edilmesi ile birlikte burada kalan bazi vatandaslarinda yeni evlerine kavusacaklarini ifade etti.
Vali Yazici, ayrica kent merkezinde aksam sokak aydinlatmalarinin çalismamasi ile ilgili konuyu da sürekli elektrik sirketi ile görüstüklerini ve kisa sürede bu sorunun da ortadan kalkacagini söyledi.
