Osmaniye Dumanli Yaylasi, Yamaç Parasütçülerinin Yeni Adresi Oldu

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde bulunan 1800 metre rakimli Dumanli Yaylasi, gerek profesyonel gerekse egitime yeni baslayan yamaç parasüt sporcularinin da ugrak noktasi haline geldi.

Osmaniye Dumanli Yaylasi, Yamaç Parasütçülerinin Yeni Adresi Oldu
Düziçi ilçesi Dumanli yaylasi bölgesinde 1100 rakimli bölgede yamaç parasütü sporculari için hazirlanan havalanma pisti yamaç parasütü tutkunlarinin ugrak yeri haline geldi. Osmaniye ve diger illerden gelen, yamaç parasütüyle farkli bir keyif yasamak isteyen ekstrem spor tutkunlari havalanma pistinde rüzgarin durumuna göre gün boyu uçuslarini sürdürüyor.

Fotograf ve dogaseverlerin özellikle sonbaharda ziyaret ettigi 1800 metre rakimli yaylada misafirler, yamaç parasütü tandem pilotlari Yakup Yalçin, Mustafa Kurt ve Turan Fevzi Alçi esliginde manzaranin ve Düziçi semalarinda uçmanin keyfini yasiyor. Yamaç parasütü tandem pilotlari Yakup Yalçin ile uçus gerçeklestiren Osmaniye Vali Yardimcisi Hakan Yavuz Erdogan, gökyüzünde yaptigi açiklamada, ’’Hayatinda ilk defa yamaç parasütü yaptigini ve bu sporun çok keyifli, bundan sonra deneyecegim" dedi.

Kaynak: İHA