Çocukluk Hayali Olan Üniversiteye 50 Yasinda Kavustu

Konya’nin Karapinar ilçesinde çocukluk hayalini gerçeklestiren Fadime Küçük, 50 yasinda kazandigi üniversitede okuluna devam ediyor.

Çocukluk Hayali Olan Üniversiteye 50 Yasinda Kavustu
Konya’nin Karapinar ilçesinde yasayan 2 çocuk annesi 50 yasindaki Fadime Küçük, ilkokul ve ortaokulu bitirdikten sonra egitimine maddi imkansizliklar nedeni ile devam edemedi. Daha sonra evlenen Fadime Küçük 2 çocuk sahibi oldu. Evlendikten sonra üniversite okuma hayalini aklindan hiç çikarmayan Küçük, zamaninin çogunu çocuklarina ve evine ayirdigi için egitimine devam edemedi. Fadime Küçük’ün oglu Murat ile kizi Gülsüm Küçük ise üniversite egitimlerini tamamladi. Çocuklarini üniversite mezunu yapan ev hanimi Küçük, çocuklarindan aldigi ilham ile önce lise ögretimini tamamlamanin sevincini yasadi. Fadime Küçük, çocuklarinin ve esinin tesviki ile bu yil girdigi Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda (YKS) Selçuk Üniversitesi Karapinar Aydoganlar MYO Süt ve Süt Ürünleri Bölümünü kazandi.

"Çocuklarim bana ders çalistirarak büyük destek verdi"

Fadime Küçük, hiçbir zaman azmimi yitirmedigini, üniversite okumanin çocukluk hayali oldugunu ifade ederek, "Ev isleriyle ugrastigim zamanlarda bile aklim hep dersteydi. Bir an evvel islerimi bitirip ders çalismak istiyordum. Çocuklarim da bana ders çalistirarak büyük destek verdi. Üniversiteli çocuklarimin üniversiteli anneleri olmasi için çok çalistim. Esimin ve çocuklarimin büyük destegi oldu. YKS sinavinda 250 puan ile üniversiteye yerleserek hem 32 yillik hayalimi gerçeklestirmenin hem de diger kadinlara örnek olmanin mutlugunu yasadim” dedi.



"Istedigim bir seydi ve hayalimdi"

Duygularini ifade edemedigini, çok mutlu oldugunu anlatan Küçük, "Ortaokuldan sonra egitimime devam edemedigim için çok üzgündüm. Ama hayali gerçeklestirmek için çok çalistim. Bu konuda esimin ve çocuklarimin çok büyük destegi oldu. Beni tesvik ettiler. Sivana girdim ve kazandim. Bu istedigim bir seydi ve hayalimdi. Ben de heves hiç bitmedi. Aslinda ertelenmis bir hevesti. Çocuklarimi okutup emek harcadim ve sira bana geldi. Çocuklar büyüdükten sonra onlar da benim hayalimi destekledi. Sinava girmeden biraz çekindim, bu yasta olur mu, basarabilir miyim diye. Ama onlar beni destekledi. ’Egitimin yasi yoktur. Senin içinde ukde kalmis. Biz basaracagina inaniyoruz’ diye bana destek oldular. Sonuçlar açiklanip okul kazandigimi gördügümde yasadigim sevinci anlatamam. Okula ilk geldigimde ögrenciler beni ilk önce okulda ögretim görevlisi zannettiler. Kendileri gibi ögrenci oldugumu söyleyince çok sasirdilar. Hepsi benim evladim yasinda. Ögretmenlerin hepsi küçük. Bana abla diyorlar. Ögrencilere annelik yapiyorum. Iyi ki gelmisim. Okulu bitirince 4 yillik bölüme geçis isterim ama ilk olarak bu okulu bitirmek istiyorum. Kadinlarin da istediklerinde çok seyi basarabilecegini gösterdim” seklide konustu.

Ayni okulda ögrenci olan Hasan Kabakli, “Fadime ablayi ilk olarak kütüphanede görmüstüm ve ögretmen zannetmistik. Ögrenmenin yasi olmadigini gösteriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA