81 Ilde Yasa Disi Tütün Mamulü Üretimi Ve Satisi Yapanlara Yönelik Es Zamanli Operasyon

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 81 Ilde Yasa Disi Tütün Mamulü Üretimi ve Satisi yapanlara yönelik es zamanli olarak düzenlenen "SIS-2 Operasyonlarinda" 457 süpheli sahis hakkinda adli islem yapildigini belirterek 37 Milyon TL’lik vergi kaybinin engellendigini açikladi.



Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, 81 Ilde Yasa Disi Tütün Mamulü Üretimi ve Satisi yapanlara yönelik es zamanli olarak düzenlenen "SIS-2 Operasyonlarinda" 457 süpheli sahis hakkinda adli islem yapildi. 37 Milyon TL’lik vergi kaybi engellendi" ifadesini kullandi.

Yerlikaya operasyonlarla ilgili su bilgileri verdi:

"Kaçakçilikla ve kaçakçilarla mücadele etmek kayit disi ticaretin önüne geçmektir. Elektronik esyadan tütün ve alkole, tarihi eserden akaryakita, birçok baslikta kaçakçilara yönelik operasyonlarimiz hiz kesmeden devam ediyor. Kaçakçilik yoluyla rant elde etmeye çalisanlara asla izin vermeyecegiz.

Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligi koordinesinde; Gelir Idaresi Baskanliginin da katilimiyla yasa disi tütün mamulü üretimi ve satisi yapanlara yönelik ülke genelinde düzenlenen "SIS-2" Operasyonu kapsaminda:

13 milyon 91 bin 486 adet doldurulmus makaron, 9 milyon 319 bin 210 adet bos makaron, 81 bin 30 paket sigara, 8 bin 908 kg tütün mamulü, 9 bin 429 adet puro, 12 bin 913 adet elektronik sigara ve likiti, 9 bin 239 adet sahte bandrol,

41 adet yasa disi sigara imalatinda kullanilan sanayi tipi makaron doldurma makinesi ele geçirildi. 457 Süpheli Sahis hakkinda Adli Islem yapildi

Gelir Idaresi Baskanliginin tasra birimlerinin de katildigi operasyonlarda; Gelir Idaresi Baskanligi ile yapilan ortak degerlendirmede 37 Milyon TL’lik vergi kaybinin önüne geçildi."
Kaynak: İHA