'Kardesim Üsümesin' Sloganiyla 2 Binin Üzerinde Çocuga Bot Yardimi Yapildi

Eskisehir Çagfen Koleji Okul Aile Birligi’nin baslattigi ‘Kardesim Üsümesin’ isimli sosyal sorumluluk projesi, 6 yilda 2 binden fazla çocugun kislik bot ihtiyacini karsiladi.

'Kardesim Üsümesin' Sloganiyla 2 Binin Üzerinde Çocuga Bot Yardimi Yapildi
Eskisehir Çagfen Koleji, yürüttügü sosyal sorumluluk projeleriyle adindan söz ettirmeye devam ediyor. Çesitli etkinlik ve çalismalarla birçok konuda sorumluluk alan Çagfen Koleji, son olarak Okul Aile Birligi Baskani Nefise Kizilkale’nin 6 yil önce baslattigi projeyi sürdürerek, ihtiyaç sahibi çocuklarin kislik bot ihtiyacini karsiladi. ‘Kardesim Üsümesin’ adiyla her yil kislik bot yardimi yapilan projede 6 yilda 2 binin üzerinde çocuga ulasildi. Çocuklarin bot ihtiyaçlarini karsilarken incinmemelerine özen gösterdiklerini söyleyen Nefise Kizilkale, onlari magazaya götürerek, begendikleri ürünleri almalarini sagladiklarini ifade etti.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Kizilkale, “Kis aylarina girerken çocuklarimizin yeni yil hediyesi olan projenin, bu sene altinci yilini tamamladik. Dayanisma ve sosyal yardim, milli kültürümüzün en degerli en güzel unsurudur. ‘Kardesim Üsümesin’ sosyal sorumluluk projesinin maksadi ihtiyaç sahibi olan çocuklarimiza destek vermektir. Geleneksel projemizde bu zamana kadar Eskisehir’de 2 binin üzerinde çocugumuzun kislik bot ihtiyacini karsiladik. Biz bu yardimi yaparken bütün kamu kurumlarindan, belediyelerden, saglik çalisanlarindan ve velilerden destek alarak yapiyoruz. Biz bu projeye alti sene önce tek bir sloganla basladik; ‘Bazi yürekler üsümeye ayaktan baslar’ seklinde basladigimiz bir proje. Daha sonra ikinci senesinde talep olunca devam ettik. Bu projede 0 ila 16 yas grubuna hitap ediyoruz. Ilk üç sene devlet okullarina ihtiyaç yardimlarini yaptik. Bu botlari ondan önce de alti tane mahallenin muhtarlari teslim etmistim. Bu sene Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü’ne verdim. Bu projede bize destek veren kamu kurumlari, belediyeler, saglik çalisanlarina hemsirelerimize ve hayirseverlere tesekkür ederiz. Bu süreçte bizden destegini esirgemeyen Volkan Sahinkol’a da ayrica tesekkür ederiz. Botlari giyen çocuklar gerçekten çok mutlu oluyorlar ve bize çok tesekkür ediyorlar. Biz de onlari görünce daha çok mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA