Asilama Ile Buzagi Ölümlerinin Azalmasi Hedefleniyor

Ardahan’da buzagi ölümlerini önlemek için asilama çalismasi baslatildi.

Asilama Ile Buzagi Ölümlerinin Azalmasi Hedefleniyor
Ardahan’da büyükbas hayvancilikta buzagi ölümlerinin önlenmesi amaciyla Ardahan Valiligi Tarim ve Orman Müdürlügünce hazirlanan "Buzagilar Ölmesin Isletmelerimiz Senlensin" projesi hayata geçirildi. Proje kapsaminda Damal ilçesi Kalender Mahallesi’nde baslayan asilama çalismalarini yerinde incelemek için Ilçe Kaymakam Vekili Ömer Övünç Kosansu ve Tarim Müdürlügü yetkilileriyle birlikte mahalleye giden Vali Hayrettin Çiçek, isletmelerde yapilan asilama çalismalarini izledi ve çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Hayvanciligin kentte en önemli geçim kaynaklarinin basinda geldigini, amaçlarinin Ardahan’da buzagi ölümlerini en aza indirmek oldugunu, bu nedenle projeyi önemsediklerini dile getiren Vali Çiçek, sunlari kaydetti:

"Kisi basina hayvan varligi ile Türkiye’de en önde gelen illerden biri Ardahan. Ancak tüm ülkemizde oldugu gibi Ardahan’da da hayvanciligin önünde çesitli problem ve sorunlar söz konusu. Bunlarin basinda da buzagi ölümleri geliyor. Iste bu proje kapsaminda üreticilerimize asinin önemi anlatilarak 20 bin doz asi uygulanacak. Biz ilimizde buzagi ölümlerini uzun vadede düsürmeyi hedefliyoruz. Insallah önümüzdeki yillarda Ardahan bu alanda çok daha bereketli seneler geçirir. Projede emegi geçen Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesinin kiymetli hocalari, tarim müdürümüz, il ve ilçe tarim personelimiz ve katki sunan tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum. Yine bu kapsamda egitim alan çiftçilerimizin asinin önemini anlayarak bu dogrultuda hareket eden çiftçilerimize tesekkür ediyorum. Insallah önümüzdeki yillarda Ardahan hayvancilik noktasinda çok daha bereketli yillar geçirir” dedi.

Isletme sahibi Merdan Çelik de asilama çalismalarin oldukça önemli oldugunu söyleyerek, Vali Hayrettin Çiçek ve katki sunan herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA