Akyurt Meslek Yüksekokulu Resmen Kuruldu
Akyurt Meslek Yüksekokulu, Akyurt Belediyesi ile Ankara Üniversitesi’nin ortak çalismasi ile kuruldu.

Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik’in girisimleriyle ilçedeki sanayi kuruluslarinin çalisan ihtiyacini karsilamak ve nitelikli yetismis eleman açigini kapatmak amaciyla yüksekokul kurulmasi için Ankara Üniversitesi ile ortak çalisma yapildi.
Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik Akyurt Meslek Yüksekokulunun kurulusu nedeniyle Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Prof. Dr. Mustafa Fener, Prof. Dr. Yasemin Kepenekci, Meslek Yüksekokullari Koordinatörü ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin ile bir araya geldi.
Toplantida konusan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Ankara Üniversitesi olarak bu yil iki tane meslek yüksekokulu kurduk. Bir tanesi Bala MYO. Akyurt MYO da Akyurt’un sahip oldugu müktesebati ortaya çikaracak bir okul olacak. Bu müktesebat nedir? Yüksek teknolojili ve orta teknolojili, Ülkemize ciddi yatirim yapan sirketlerin burada bulunmasidir. Orada hem onlarin isine yarayacak aranan eleman yetismesi hem de oraya gelecek ögrencilerin is arama derdine düsmeden kolayca istihdam edilebilme potansiyeli. Akyurt’ta bu iki unsuru birlestirebilecegimizi düsünüyoruz. Yerel yönetimlerin bunu sahiplenmesi de oldukça önemli. Biz sizlerin okulumuza yüksek iradeyle sahip çikacaginizi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.
Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik ise oldukça samimi bir ortamda gerçeklesen toplantida, “Biz sizlere dosyamizi sunduk, anlattik ancak sizin de bize olan inanciniz, güveniniz ve çalismayi daha verimli hale getirme konusunda verdiginiz destek çok kiymetliydi. Kiymetli ögretim görevlilerimizle aylarca beraber çalistik ve ortaya çok iyi bir is çikti. Hamdolsun sonuca ulastirmis olmak bizim için çok sevindirici. Akyurt Belediyesi olarak biz bölgemize katki saglamasi için elimizden geleni yapacagiz. Bölgemizdeki tüm idareciler ve halkimiz da okulumuzu sahiplenecektir. Bu süreçte bizlere destek olan Yüksekögretim Kurulu Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Erol Özvar’a ve YÖK Üyelerine sükranlarimi sunuyorum. Ankara Üniversitesi Ankara’mizin en önemli markalarindan biri. Ankara Üniversitesine ait bir meslek yüksekokulunun ilçemizde açiliyor olmasi bizim için ayri bir mutluluk kaynagi. Sahsiniz ve Ankara Üniversitesi Senatosu üyelerimize de ayrica tesekkür ediyorum” diye konustu.
Ankara Üniversitesi Akyurt Meslek Yüksekokulunun kurulus belgesi, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafindan Rektörlük Binasinda Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik’a teslim edildi.
