Kelkit Yine Depremle Sarsildi

Gümüshane’nin Kelkit ilçesinde dün gece yarisi meydana gelen 4,3 büyüklügündeki depremin ardindan bu aksam 5 dakika arayla iki yeni deprem daha oldu.

AFAD’in web sitesinde yer alan bilgilere göre, ilk deprem saat 23.23’te yerin 15,60 kilometre derinliginde 4,1 büyüklügünde gerçeklesti. Bu depremden yaklasik 5 dakika sonra ayni noktada yerin 7,72 kilometre derinliginde 3,7 büyüklügünde bir deprem daha gerçeklesti.

Bu aksam da ilçeye bagli Cemalli köyü merkezli meydana gelen depremler Gümüshane kent merkezinde çok fazla hissedilmezken, Kelkit ilçesinde oldukça etkili bir sekilde hissedildigi ögrenildi.

Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, depremlerin ardindan sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, herhangi bir olumsuz durum ihbari almadiklarini ve görevli personellerin sahada tarama faaliyeti yaptigini belirterek, tüm Gümüshanelilere geçmis olsun dileklerini ifade etti.

Diger yandan, Kelkit ilçesi merkezli dün gece gerçeklesen 4,3 büyüklügündeki depremin ardindan artçi sarsintilar devam ederken, il genelinde son 24 saatte 29 deprem kaydi gerçeklesmisti.
Kaynak: İHA