Altinova'da Yerli Mali Haftasi Etkinligi

Yalova’nin Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, ilçedeki bir ilkokulda düzenlenen Yerli Mali Haftasi etkinliginde, küçük ögrencilere yerli ve milli üretimin önemini anlatti.

Altinova'da Yerli Mali Haftasi Etkinligi
Okulda düzenlenen Yerli Mali Haftasi etkinligine katilan Baskan Oral, ögrencilerin sevgi seliyle karsilasti. Aileler tarafindan yerli ürünlerle hazirlanan stantlari gezen Baskan Oral, kendi çocuklugunda da Yerli Mali Haftasi’nin daha farkli etkinliklerle kutlandigini hatirlatarak yerli malina önem verilmesi, bu konuya dikkati çekilmesi, çocuklarin ve gençlerin yerli ve millilik konusunda bilinçlendirilmesi açisindan bu etkinliklerin önemli oldugunu vurguladi.

Sanayide yerlilik

Çocuklarla ayaküstü keyifli bir sohbet yapan ve onlara sergilenen ürünleri bilip, bilmediklerini soran Baskan Oral, küçük ögrencilere Türkiye’nin son yillarda sanayide yerlilik anlaminda kat ettigi mesafeyi anlatti. Çocuklara seslenen Baskan Oral, “Çocuklar, bu ürünleri biliyor olmaniz güzel. Demek ki bu etkinlikler amacina ulasmis ama biliyorsunuz ki artik yerli malinda bizim teknolojik ürünlerimiz var. Artik tankimizi yapabiliyoruz, uçagimizi yapabiliyoruz, topumuzu yapabiliyoruz. Degil mi? Fabrikalarimiz var, yerli üretim yapan sanayimiz var. Dolayisiyla onlar da önemli. Tabi burada biz sadece tarimsal ürünlerimizi gösterdik. Ama esas sanayi ürünlerimizde artik ciddi bir sekilde önem arz ediyor. Onlar da ülkemiz açisindan, bagimsizlik açisindan çok önemli. Tarim kadar sanayi de önemli. Ikisini bir arada götürüyoruz artik ülke olarak. Artik o konuya dikkat çekmemiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA