IYI Parti Sözcüsü Zorlu'dan CHP Çikisi Açiklamasi 'Bunun Adi Operasyon Siyasetidir'

IYI Parti Sözcüsü Ankara Milletvekili Kürsad Zorlu, "(Istifa eden IBB Belediye Meclis üyelerinden) bir tanesi CHP’li bir ismin adini vererek ’size onunla bir görüsme ayarlayalim hemen’ diyor. Bunun adi operasyon siyasetidir" dedi.

IYI Parti Sözcüsü Zorlu'dan CHP Çikisi Açiklamasi 'Bunun Adi Operasyon Siyasetidir'
IYI Parti Sözcüsü Ankara Milletvekili Kürsad Zorlu, partisinin genel merkez binasinda gündeme iliskin basin toplantisi düzenledi.

Sözcü Zorlu, toplantinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Diyarbakir ve Istanbul’daki istifalara iliskin sorulan soruyu yanitlayan Zorlu, sunlari kaydetti:

"Partimize yönelik çok ciddi bir manipülatif, yer yer planli bir saldirinin oldugunu ifade etmek istiyorum. Biz de zaman zaman çikip bunlarla ilgili degerlendirmelerimizi yapacagiz. Diyarbakir örneginden baslarsak, orada bizim 11 bin 179 kayitli üyemiz vardi. Son 1 haftada sadece 525 üye istifasi gerçeklesti. Son 10 günlük süreç içerisinde bir kisim istifalar yasandi ama yeni üye katilimlari da oldu. Bunlari bir bütün içerisinde degerlendirdigimizde kayda deger bir kaybimizin olmadigini ifade etmek istiyorum. Istanbul örneginden bahsettiniz, simdi ilk defa bir sey söylüyorum, ismi geçen arkadaslardan biri, bugün Istanbul disinda yakin bir ilin belediye meclis üyemizi ariyor. ’Bu aksam bir televizyon kanalinda bazi arkadaslarla topluca istifa ettigimizi ifade edecegiz. Siz de bulundugunuz ilde istifa edin’ diyor. CHP’li baska bir kisinin ismini vererek ’size onunla bir görüsme ayarlayalim’ diyor. Bunun adi operasyon siyasetidir. Bunun adi elestiri siyaseti degildir. Elbette partimizden kimsenin gitmesini istemeyiz, elbette hakli elestirilerle ayrilan arkadaslarimiza saygimiz var. Ama bu bahsettigim baska bir sey. Bir parti kendi iradesiyle, yetkili organlariyla, ’hür ve müstakil bir biçimde rekabet etmek istiyorum’ diyorsa, ’Türkiye’de üçüncü bir yolun öncüsü olacagim’ diyerek bu kutlu durusu ortaya koyuyorsa karsimizda bulacagimiz bu davranis midir? Bu hangi parti disiplinine, hangi parti samimiyetine yakisir. Isim vermedim çünkü arkadasimizdan izin almadim. Ancak bu örnek çok önemlidir. Bunun adini operasyon siyaseti olarak adlandirmaktan geri durmayacagim."
Kaynak: İHA