Hamas Siyasi Büro Üyesi Hamdan Açiklamasi 'Biz Binlerce Yildir Bu Topraklarin Sahibiyiz'

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, Israil’in Gazze Seridi’ni sömürgelestirmesine karsi çiktiklarini ifade ederek, "Biz binlerce yildir bu topraklarin sahibiyiz" dedi.

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, ABD Savunma Bakani Lloyd Austin ile Israil Savunma Bakani Yoav Gallant’in Israil’de düzenledigi ortak basin toplantisinin ardindan kameralar karsisina geçti. Hamdan, Austin’in Israil’e yaptigi ziyarete tepki göstererek, "ABD Savunma Bakani’nin Israil ile hangi deneyimi paylastigini soruyoruz? Vietnam’daki zaferlerinden mi bahsediyoruz? Ya da 20 yil sonra Afganistan’da kazandiklari zaferden mi? Paylasilacak tek deneyim kadin ve çocuklarin öldürülmesi, hastanelerin, evlerin ve okullarin yikilmasidir" dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ni sömürgelestirmesine karsi çiktiklarini ifade eden Hamdan, "Halkimiz topraklarinda kalacak. Çünkü onlar topraklarin gerçek sahipleridir. Insanlarin yerlerinden edilmesi, onlari kendilerine ait olmayan bir topraga yerlestirmek, dünyanin dört bir yanindan insanlari ithal ederek olusturulan bu varligin (Israil) kültürüdür. Yüz binlerce Siyonist kendilerini Filistin halkina dayatti. Bu aptalca bir ahmakliktir. Biz binlerce yildir bu topraklarin sahibiyiz" dedi.

Israil’le esir takasina iliskin her türlü öneriye açik olduklarini ancak bombardiman durdurulana kadar hiçbir görüsme yapilmayacagini yineleyen Hamdan, "Bize yönelik saldirganlik tamamen sona erene kadar esir takasi için hiçbir müzakere yapilmayacagini teyit etmek istiyoruz. Misir ve Katar’daki kardeslerimizin her türlü girisimine açigiz. Buna halkimizin fedakarliklarini ve Filistin ulusal vizyonumuzu akilda tutarak bakacagiz" diye konustu.

Hamas’in yeni bir ateskes anlasmasini engelledigi yönündeki iddialari yalanlayan Hamdan, bunun "yalnizca isgalin yalanlarini benimsemek" oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA