'SOSYALFEST Dis Paydaslar Toplantisi' KBÜ'de Yapildi

"Türkiye Yüzyili için harekete geç SOSYALFEST ile gelisime öncülük et" sloganiyla Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin olusumuna katki sunmak amaciyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararasi Sosyal Bilimler Festivalinin (SOSYALFEST) Dis Paydaslar Toplantisi gerçeklestirildi.

'SOSYALFEST Dis Paydaslar Toplantisi' KBÜ'de Yapildi
KBÜ Senato Toplanti Odasi’nda düzenlenen toplantida konusan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, SOSYALFEST’in yarisma ve festival seklinde iki kategoride gerçeklestirilecegini belirtti.

Yarismalarda üniversite kategorisi, lise kategorisi ve ortaokul kategorisi oldugunu aktaran Kirisik, "Ikinci alanda ise festival boyutumuz var. Festival boyutunda da alan etkinlikleri, ürün tanitimlari, sosyal model tanitimlari gibi çok çesitli alanlarda etkinlik yaparak insanlarin sosyal modelin ne oldugunu anlamasina, sosyal model üretmenin önemine ve kurumlarin ürettikleri sosyal modellerin tanitilmasina, yerel üretilen sosyal modellerin, kültürel degerlerin, sanatsal, gastronomi gibi farkli alanlardaki modellerin tanitilmasina hizmet edecek çok kapsamli bir festival süreci planliyoruz” dedi.

"Türkiye Yüzyili Için Harekete Geç, SOSYALFEST ile Gelisime Öncülük Et" sloganiyla yola çiktiklarini aktaran Rektör Kirisik, "Cumhurbaskanimizin ifade ettigi son derece önemli bir hedef ’Türkiye Yüzyili’ vizyonuna biz de Sosyal Bilimler Festivali ile katki sunmak istiyoruz. Çünkü sosyal bilimler alaninda yapilacak çok is, gelistirilecek çok sayida alan bulunmaktadir. Bu alanlara hizmet edecek modeller tasarlanmasini, gelistirilmesini, SOSYALFEST’in Türkiye çapinda kültür haline gelmesini hedefliyoruz. Hepinizin destegine, katkisina ihtiyacimiz var. Biz üniversite olarak tek yola çikmak istemiyoruz" diye konustu.

Karabük Baro Baskani Emrah Köklü de SOSYALFEST’in Barolarla is birligi içerisinde yürütülmesi için birlikte yapilacak bir toplantida bunun tanitimi noktasinda yardimci olacaklarini belirtti.

Toplantida diger katilimcilarda konusma yapilirken, dis paydaslar toplantisi degerlendirmelerin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA