Sorgun Ilçe Halk Kütüphanesi Törenle Açildi

Kültür ve Turizm Bakanligi ile Sorgun Belediyesi’nin “Cumhuriyetin 100’üncü Yilinda 100 Yeni Kütüphane” projesi kapsaminda ortaklasa yaptirdigi Sorgun Halk Kütüphanesi hizmete açildi.

Sorgun Ilçe Halk Kütüphanesi Törenle Açildi
Açilis törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Batuhan Mumcu, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Sorgun Kaymakami Ihsan Emre Aydin, Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci ve davetliler katildi.

Törende konusan Mumcu “Bugün yüzüncü yilda 100 kütüphane hedefimizin 87.si olan Sorgun Ilçe Halk Kütüphanesinin açilisini gerçeklestirmekten mutluluk duyuyoruz. Sorgun Halk Kütüphanesi daha önce 200 metrekarelik bir alanda hizmet veriyordu, bugün ise bakanligimizin kamu eliyle yapilan kültür yatirimlarina destek projesi kapsaminda 1000 metrekare kapali alana sahip, yeni nesil bir kütüphane kazanmis buluyoruz. Ögrencilerimizin, çocuklarimizin ve vatandasimizin faydalanabilecegi kütüphanemizde çocuk bölümleri, yetiskin bölümleri, yayin bölümü çalisma salonlari hizmete sunulmustur” dedi.

Kütüphaneleri kitaplarla bulusturmayi hedeflediklerini vurgulayan Mumcu “Yeni nesil kütüphanemizi sadece kitaplarin toplandigi bir mekan degil, sosyal bir bulusma noktasi olarak da hizmete sunuyoruz. Sorgun Ilçe Halk kütüphanesi ilçemizdeki gençlerin daha donanimli bireyler olarak yetismesine katki saglayacak, ayni zamanda kitap severleri de bulusturarak, baglari güçlendirecek bir merkez olacaktir. Biliyorsunuz bizim yari yariya yaptigimiz projeler var. Baskanimiz bu konuda çok gayretli, ikinci ve daha büyük bir kütüphane kurulmasinin gayretini de gösteriyor. Insallah onu da açmak nasip olur. Sorgun Ilçe Halk Kütüphanesinin açilisinda emegi geçen basta sayin baskanim olmak üzere herkese tesekkür ediyorum. Ilçemize hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci konusmasinda arsa tahsisini Sorgun Belediyesi’nin yaptigi, maliyetinin yüze 50’sini de Sorgun belediyesinin karsiladigini belirtip kütüphanenin Sorgun’a hayirli ugurlu olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan açilis kurdelesi kesilen Ilçe Halk Kütüphanesi hizmete girdi.
Kaynak: İHA