ABD'li Senatör Bernie Sanders Açiklamasi 'ABD, Insani Ateskes Çagrisinda Bulunan BM Kararini Veto Etmemelidir'

ABD’li Senatör Bernie Sanders, Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde 8 Aralik’ta yapilan oylamada ABD’nin Gazze Seridi’nde acil insani ateskes çagrisi yapan karar tasarisini veto etmesine deginerek, "ABD, insani ateskes ve tüm rehinelerin serbest birakilmasi çagrisinda bulunan bir BM kararini veto etmemelidir" dedi.

ABD'li Senatör Bernie Sanders Açiklamasi 'ABD, Insani Ateskes Çagrisinda Bulunan BM Kararini Veto Etmemelidir'
Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde 8 Aralik’ta yapilan oylamada ABD’nin Gazze Seridi’nde acil insani ateskes çagrisi yapan karar tasarisini veto etmesine ABD’li Senatör Bernie Sanders tepki gösterdi. Sanders yaptigi açiklamada, "Gazze’deki Filistinlilerin korkunç kosullarla karsi karsiya oldugu bir dönemde ABD, insani ateskes ve tüm rehinelerin serbest birakilmasi çagrisinda bulunan bir BM kararini veto etmemelidir. Gazze’deki çocuklarin gida, su ve tibbi malzemeye ihtiyaci var. Bunun simdi gerçeklesmesi için mümkün olan her seyi yapmaliyiz" dedi.



ABD veto etti, Ingiltere çekimser kaldi

Gazze Seridi’nde acil insani ateskes çagrisi yapan karar tasarisi 8 Aralik’ta Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde oylamaya sunulmus, tasari ABD tarafindan veto edilmisti. Ingiltere’nin "çekimser" oy kullandigi oylamada, 13 üye "evet" oyu vermis, konseyin daimi üyesi ABD’nin "hayir" oyu kullanmasi nedeniyle karar tasarisi kabul edilmemisti.
Kaynak: İHA