Beyin Ölümü Gerçeklesen 71 Yasindaki Hastanin Bagislanan Organlari Umut Olacak

Karaman’da beyin kanamasi nedeniyle tedavi gördügü hastanede beyin ölümü gerçeklesen 71 yasindaki hastanin organlari ailesi tarafindan bagislandi. Hastanin bagislanan karaciger ve böbrekleri Konya ve Antalya’ya gönderildi.

Beyin Ölümü Gerçeklesen 71 Yasindaki Hastanin Bagislanan Organlari Umut Olacak
Karaman’in Ermenek ilçesinde ikamet eden 71 yasindaki hasta A.B., geçirdigi beyin kanamasi sonrasi Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesinde tedavi altina alindi. Doktorlarin çabalarina ragmen A.B.’nin beyin ölümü gerçeklesti. Bunun üzerine hastanin organlari ailesi tarafindan baska hayatlara umut olmasi için bagislandi. Hastanin bagislanan karaciger ve böbrekleri Necmettin Erbakan Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinden gelen Doç. Dr. Mustafa Sentürk, Yrd. Doç Dr. Alper Varman ve Organ Nakil Koordinatörü Bekir Pire’den olusan bir ekip tarafindan alinarak, organ nakli bekleyen hastalara ulastirilmak üzere Antalya ve Konya’daki merkezlere uzman ekipler esliginde nakledildi.

Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç Dr. Halil Ibrahim Tasçi, bassagligi diledigi aileye organ bagisindan dolayi tesekkür etti. Alinan organlarin ihtiyaç sahiplerine ulastirilarak, onlara ve ailelerine umut olacagini ifade eden Doç. Dr. Tasçi, “Organ bagisi, organ nakli bekleyen hastalarin yeniden hayata tutunmasi için çok önemli. Biz de hastane olarak bu farkindaligi olusturmak için tüm çabamizi gösteriyoruz. Ailelere kendi acilarini bir yana birakip yasam bekleyen hastalara umut olduklari için bu anlayisli davranislari için tekrardan tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA