Almanya'da 15 Yasindaki Çocuk Sinif Arkadasini Basindan Vurdu

Almanya’nin Baden-Württemberg eyaletinde 15 yasindaki bir çocuk, sinif arkadasini basindan vurarak öldürdü.

Almanya'da 15 Yasindaki Çocuk Sinif Arkadasini Basindan Vurdu
Almanya’da okulda cinayet islendi. Almanya’nin Baden-Württemberg eyaletinde yer alanb Offenburg sehrindeki Waldbach Okulu’nda, 15 yasindaki bir çocuk, sinif arkadasini silahli basindan vurdu. Agir yaralanan çocuk, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Olay yerinde çok sayida polis ve ambulans ekibi sevk edilirken, Okuldaki 180 ögrenci ise tahliye edildi.

Polis tarafindan yapilan açiklamada, saldirgan ögrencinin sinifa girdigini ve özellikle sinif arkadasini hedef aldigini belirtti.

Saldirinin ardindan özel kuvvetler tarafindan düzenlenen operasyonla zanlinin yakalandigi ve gözaltina alindigi açiklandi.

Okulun, ögrenme güçlügü çeken özel ögrencilere yönelik bir okul oldugu ve iki ögrenci arasinda kisisel husumet oldugu bildirildi.

Uzmanlar, Almanya’da, son yillarda okullardaki siddet olaylarinin korkutucu seviye ulastigini ve özellikle bu olaylarin atesli silah kullanilarak yapilmasinin, okullardaki güvenlik sorununu bir kez daha gündeme getirdigini ifade etti.

Öte yandan Almanya’nin Hamburg kentindeki Stadtteilschule Blankenese Okulu’nda dün bir ögretmen sinifta silahla tehdit edilmis, olayla ilgili 12 ile 14 arasinda degisen 4 çocuk polis tarafindan gözaltina alinmisti. Polis, çocuklarin üzerinden 2 adet oyuncak silah çiktigini açiklamisti.
Kaynak: İHA