Akhisar'da 75 Bin TL'lik Zeytinyagi Vurgunu Jandarmaya Takildi

Manisa’nin Akhisar ilçesinde yerel bir zeytinyagi üreticisini internet üzerinden 75 bin TL dolandiran 3 kisi, güvenlik güçlerinin yaptigi operasyonla kisa sürede yakalandi.

Edinilen bilgiye göre, M.Ç. isimli yerel üretici, 420 litre zeytinyagini 75 bin Türk Lirasi karsiliginda satmak üzere anlastigi kisiler tarafindan dolandirildi. M.Ç, yagin bedelinin internet üzerinden hesabina aktarilacagina inandirildiktan sonra, ürünü teslim etti. Ancak söz verilen ödeme gerçeklesmeyince dolandirildigini anlayan M.Ç. durumu yetkililere bildirdi.

Akhisar Ilçe Jandarma Komutanligi, olayin ardindan genis çapli bir arastirma ve istihbarat çalismasi baslatti. Ileri teknoloji ve kapsamli takip yöntemleri kullanilarak yapilan çalismalarda, C.E. (32), B.E. (21) ve A.G. (31) isimli sahislarin olayin failleri oldugu belirlendi. Güvenlik güçlerinin hizli ve koordineli hareketi sonucu süpheliler, kisa sürede tespit edilerek gözaltina alindi.

Süphelilerin üzerinde ve ikametlerinde yapilan aramalarda, dolandiricilik olayinda kullanilan diger deliller de ele geçirildi. Gözaltina alinan sahislarin sorgulari sürerken, baska magdurlarin olup olmadigiyla ilgili de sorusturma sürüyor.

Vatandaslarin, özellikle yüksek meblagli islemlerde daha dikkatli olmalari ve güvenilir ödeme yöntemleri kullanmalari gerektigi konusunda güvenlik güçleri tarafindan bilgilendirme yapildi.

Akhisar Cumhuriyet Bassavciligi ve Ilçe Jandarma Komutanligi’nin koordinasyonunda yürütülen basarili operasyon, bölge halki arasinda memnuniyetle karsilandi. Yetkililer, benzer olaylarin önlenmesi ve suçlularin adalet önüne çikarilmasi için çalismalarin araliksiz süreceginin altini çizdi.
Kaynak: İHA