Moskova Büyükelçisi Bilgiç, Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Grusko'ya Güven Mektubunu Sundu

Türkiye’nin yeni Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, güven mektubunu Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Aleksandr Grusko’ya sundu.

Moskova Büyükelçisi Bilgiç, Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Grusko'ya Güven Mektubunu Sundu
Türkiye’nin yeni Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgin, Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Aleksandr Grusko’ya güven mektubunu sundu. Güven mektubunun sunulmasinin ardindan Rusya Disisleri Bakanligi binasinda gerçeklesen ikili görüsmede, Türkiye-Rusya iliskileri ele aldi.

Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, “8 Kasim’da, Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Grusko, Moskova’da diplomatik misyonu baslayan Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç’i kabul etti. Bilgiç, güven mektubunun ve selefinin geri çagirma mektubunun suretlerini takdim etti. Görüsmede, bu ay yapilmasi planlanan disisleri bakanliklari arasi görüsmeler ve 18. Rusya-Türkiye Karma Hükümetler Arasi Ticari ve Ekonomik Isbirligi Komisyonu toplantisi dahil ikili isbirliginin güncel konulari ele alindi” denildi.

Gümüshane’de 20 Eylül 1971 tarihinde dünyaya gelen Bilgiç, lisans egitimini 1993 yilinda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü’nde, yüksek lisans egitimini 2003 yilinda Padova Üniversitesi Insan Haklari ve Demokratiklesme Programi’nda ve doktora egitimini 2012’de ise Gazi Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü’nde tamamladi. Bilgiç, daha önce Disisleri Bakanligi Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü olarak görev yapiyordu.
Kaynak: İHA