Kazankaya Kanyonu'nun Turizme Kazandirilmasi Için Çalismalar Sürüyor

Yozgat’in Aydincik ilçesinden baslayip, Çorum’un Incesu köyüne kadar devam eden 12 kilometrelik Kazankaya Kanyonu’nun turizme kazandirilmasi için çalismalar devam ediyor.

Kazankaya Kanyonu'nun Turizme Kazandirilmasi Için Çalismalar Sürüyor
Her yil binlerce kisinin ziyaret ettigi Kazankaya Kanyonu’nda yapilacak çalismalar sonrasi bölge ülke turizmine kazandirilacak. Orman Genel Müdürlügünce eko-turizm projesine dahil edilen Kazankaya Kanyonu’nun ülke turizmine kazandirilmasi için Yozgat Valiligi, Aydincik Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkinma Ajansi (ORAN) çalismalarini sürdürüyor. Çesitli bitki ve hayvan türlerine ev sahipligi yapan kanyonun tarihi ve dogal güzelligi bozulmadan 12 kilometrelik alanda yürüyüs yollari, tirmanis parkurlari, seyir tepesi, gözetleme kuleleri ve konaklama yerleri yapilacak. Kazankaya Kanyonu’nun dogalligi bozulmadan yapilacak düzenleme ile turizme kazandirilip, uzmanlarin uygun görmesi halinde de bölgeye dag keçileri birakilacak. Sakli cennet olarak da bilinen kanyon, yerli ve yabanci turistlerin ugrak noktasi haline gelecek.

Kazankaya Kanyonu’nun kent turizmi açisindan önemli bir potansiyel oldugunu ve bunun bir an önce degerlendirilmesi gerektigini belirten Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kanyon için proje hazirlandigini hatirlatti.

Vali Özkan proje ile ilgili su açiklamalarda bulundu: “Kazankaya Kanyonu bizim olusturmak istedigimiz turizm konsepti içerisinde bir etap müthis bir dogal güzellik ve endemik alan. Insallah buranin dogal yapisini bozmaksizin bir kisim yürüyüs, konaklama ve gezi alanlari ile daha dogal ve gezi amaçli turizme kazandirmak istiyoruz. Kazankaya Kanyonu cografi ve yapisi itibariyla dag keçilerinin yasam alanina uygun bir alan. Eger biz orada dogal ortaminda dag keçilerini yetistirebilir ve orada çogalmalarini saglayabilirsek oraya ayri bir güzellik katacak. Uygun görülmesi halinde de Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügümüz bu alanda da dag keçileri sürüsü yetistirmeye baslayacak.”
Kaynak: İHA