Çölyak Hastalari Için Karabugday Unu Üretiliyor

Yozgat’in Çekerek ilçesinde belediye tarafindan, Çekerek Irmagi üzerine kurulan su degirmeninde çölyak hastalari için karabugdaydan un üretiliyor.

Çölyak Hastalari Için Karabugday Unu Üretiliyor
Çekerek Belediyesi tarafindan Çekerek Irmagi üzerine kurulan su degirmeni ile karabugdaydan glütensiz un üretilerek ilçede bulunan çölyak hastalarinin istifadesine sunuluyor. Çekerek Belediye Baskani Eyyüp Çakir, gelisen teknolojiye ragmen gelenekleri yasatmak amaciyla Çekerek Irmagi’na su degirmeni kurduklarini ve karabugday basta olmak üzere yöredeki bugday çesitlerinden dogal yöntemle katkisiz un ürettiklerini söyledi.



Karabugdayin kiymetli ve pahali oldugunu da belirten Çakir, Çekerek Irmagi ve Baraji etrafinda bulunan belediyeye ait arazilere de karabugday ektiklerini aktardi.

Çölyak hastalarina destek olmak amaciyla çalisma gerçeklestirdiklerini anlatan Baskan Çakir, “Çekerek Belediyemize ait su degirmeninde önceleri ata bugdayindan ürettigimiz unlarla ilgili bir çalismamiz vardi. Simdi de sindirim ve bosaltim sistemi rahatsizliklari olan çölyak hastalari için karabugdaydan un üretimine basladik. Bu belediyemizin sosyal destek projesidir. Bu proje ile ilçemizdeki çölyak hastasi olan vatandaslarimiza destek vermek istiyoruz. Karabugday unu glütensiz bir un ve normal unu tüketemeyen vatandaslarimizin ihtiyaci olan kiymetli bir un. Vatandaslarimiza destek olmak için baraj etrafindaki arazilerimizde ekmis oldugumuz ve bundan sonra ekecegimiz olan karabugdayi vatandaslarimizla paylasip onlara destek olacagiz. Paketlemesi ve kisa zamanda markalasma süreci de baslayacak, kapasitemizi de artirarak çok daha fazla kisiye ulasmak gibi maksadimiz var. Çekerek Kadin Girisimci Kooperatifi ve Yöresel Ürünler Satis Merkezimizde de ürettigimiz karabugday ununu satisa sunmak istiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA