Izmir'deki Saganak Yagisla Dere Tasti, Su Basan Evler Savas Alanina Döndü

Izmir’de aksam saatlerinde etkili olan saganak yagisla birlikte Karabaglar ilçesinde dere tasti. Taskin sonrasi birçok evi su basarken, evleri savas alanina dönen vatandaslar yetkililerden yardim istedi.

Izmir'deki Saganak Yagisla Dere Tasti, Su Basan Evler Savas Alanina Döndü


Meteoroloji Genel Müdürlügünün Izmir için saganak yagis ikazinin ardindan kent genelinde aniden bastiran yagmur; sokaklari, caddeleri göle çevirdi, sel sularina kapilan birçok araç ise sürüklendi. Saganagin en çok etkili oldugu ilçelerden birisi olan Karabaglar da ise derenin tasmasi sonucu sokaklar ve evler adeta savas alanina döndü.

“Kullanacak hiçbir esyamiz kalmadi”

Karabaglar Mahallesi 5762. Sokak’tan geçen derenin tasmasi sonucu hemen yakindan bulunan müstakil bir ev, adeta sular altinda kaldi. Duruma isyan eden ev sahibi Bahtiyar Çambel, “Saganak yagistan dolayi dere tasiyor ve bahçe duvarini yikiyor. Bahçeye dolan su ise daha sonra evi basiyor. Kardeslerim de panikle kaçmak isterken telefon, para, kimlik ne varsa dereye düsüyor. Evimizdeki esyalar sular altinda kaldi. Kullanacak hiçbir esyamiz kalmadi” dedi.



“Saganak yagis oldugu zaman bu devamli yasanan bir sey”

Aydin’da yasayan ve Karabaglar Mahallesi 5762. Sokak’ta bulunan kardesinin evinde bir süredir misafir olarak bulunan ve taskin sonrasi evi su bastigini belirten Hicran Seven, “Evimizi komple su basti. Bu dereden kaynakli bir sey. Ne belediye ne de muhtar hiçbir sekilde önlem almiyor. Ev komple su doldu. Suyu evden çikarana kadar mahvolduk. Maddi, manevi zarardayiz. Saganak yagis oldugu zaman bu devamli yasanan bir sey. Öyle bir önlem alinsin ki bir daha evimize, esyalarimiza zarar gelmesin” diye konustu.

Öte yandan, itfaiye ekipleri evlerde ve sokaklarda biriken sularin tahliyesi için çalismalarini yürütürken, mahalle sakinleri de hemen her saganak yagis sonrasi yasanan bu olumsuzlugu bir daha yasamak istemediklerini söyleyerek yetkililerden yardim istediklerini belirttiler.
Kaynak: İHA