Dilan Ve Engin Polat'inda Aralarinda Bulundugu 18 Süpheli Adliyeye Getirildi

Emniyetteki islemleri tamamlanan Dilan Polat ve Engin Polat’in aralarinda bulundugu 18 süpheli saglik kontrollerinin ardindan adliyeye getirildi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi, Engin Polat ve Dilan Polat haklarinda “Suç islemek amaciyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasinin önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarindan sorusturma baslatti. Çiftin sirketlerinde yapilan aramalarda dijital materyallerle defterlere ise el konuldu.

Gözaltina alindilar

Baslatilan sorusturma çerçevesinde Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince, geçtigimiz Çarsamba günü gece saat 01.00 siralarinda yapilan operasyonda Engin Polat, Dilan Polat, Sila Dogu, Kürsat Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün’ün de aralarinda bulundugu 24 kisi gözaltina aldi.

13 araç emniyette sergilendi

Polat ailesine ait olan 24 araca tedbir konuldu. El konulan lüks araçlardan 13 tanesi polis ekipleri tarafindan çekici ile çekildi. El konulan 13 araç ise Istanbul Emniyet Müdürlügü’nde sergilendi. Sorusturma tamamlanana kadar el konulan araçlarin Yediemin otoparkinda bekletilecegi ögrenildi.

Adliyeye sevk edildiler

Dün aksam saat 17.20’de ifade alma islemleri baslayan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin islemleri saat 23.45’de tamamlandi. 4 gün süren emniyetteki islemlerinin ardindan Dilan Polat ve Engin Polat’inda aralarinda bulundugu 24 süpheliden 18’i Anadolu Adalet Saray’ina sevk edildi. Öte yandan, yakinlari adliyeye getirilen süphelilere el salladi.
Kaynak: İHA