Istanbul Valisi Gül, Ilçe Belediye Baskanlariyla Degerlendirme Toplantisi Yapti

Istanbul’da ilçe belediye baskanlarinin katilimiyla yapilan degerlendirme toplantisinda konusan Istanbul Valisi Davut Gül, "Kimi yerde 9 liraya, 10 liraya ekmek satisi yapiliyor. Bu konuda halkimizi magdur etmemek adina Tarim Il Müdürlügü ve belediyelerimizi etkin fiyat denetimi yapmaya davet ediyorum” dedi.

Istanbul Valisi Davut Gül, ilçe belediye baskanlariyla degerlendirme toplantisinda bir araya geldi. Vali Gül baskanliginda Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nde gerçeklestirilen toplantiya Vali Yardimcisi Dr. Hasan Hüseyin Can, ilçe belediye baskanlari, il ve ilçe müdürleri ile ilgili kurumlarin temsilcileri katildi.

Sunum yapan belediye baskanlari sorunlari dile getirirken, ortak sorun hanesinde ise sahipsiz sokak hayvanlari yer aldi. Istanbul Valisi Davut Gül, sokak hayvanlari konusundaki en olmamasi gereken senaryonun su anki durum oldugunu dile getirdi. Kisirlastirmanin en kesin çözüm oldugunu söyleyen Gül, hayvan barinaklarinin sayisinin ve kapasitesinin artirilmasinin da mevcut sorunu dizginleme noktasinda sonuç verebilecegini belirtti.

Istanbul’da kurulacak hayvan barinaklarinin finansman ihtiyacina tüm belediyelerin katki sunmasi gerektigini vurgulayan Istanbul Valisi Davut Gül, konuyla ilgili tüm çözüm önerilerinin masaya yatirilacagini vurguladi.

Ekmek fiyatlarina denetim çagirisi

Vali Davut Gül, yaptigi konusmada Istanbul’daki ekmek satis fiyatlarindaki degiskenlige de degindi. Istanbul’da ekmek satis fiyatinin 6.50 TL oldugunu vurgulayan Gül, “Kimi yerde 9 liraya, 10 liraya ekmek satisi yapiliyor. Bu konuda halkimizi magdur etmemek adina Tarim Il Müdürlügü ve belediyelerimizi etkin fiyat denetimi yapmaya davet ediyorum” dedi.



“Istanbul’da her mahallede afet gönüllüleri olacak”

Vali Gül, yaptigi açiklamada ayrica, “Afetlerde gönüllü olma meselesi oldukça önemli. Istanbul’umuz büyük bir sehir. Afet durumunda müdahale noktasinda her mahallede gönüllüler organize olmali. Sayin Emine Erdogan Hanimefendi’nin himayelerinde Sifir Atik Projesi önemli. Her ilçe sifir atik konusunda çalismalari ile katkida bulunuyor. Istanbul Valiligi olarak Bir Çocuk Bir Dilek projesi ile Istanbul Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na kayitli çocuklarimizin 3 dileginden birini gerçeklestiriyoruz. Kamu açisindan bu dilekler zaten gerçeklestiriliyor, belediyeler olarak sizlerin de projeye destek vermesi çok önemli. Hepinize katkilariniz için tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Toplanti, yapilan istisareler ile sona erdi.
Kaynak: İHA