ABD Açiklamasi '(Gazze Seridi'ndeki Insani Ara) Kalici Bir Ateskesi Desteklemiyoruz'

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Gazze Seridi’ndeki insani aranin uzatilmasini fakat kalici bir ateskesi desteklemedigini açikladi.

Gazze Seridi’ndeki insani ara 7’nci gününde devam ederken, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, Israil ve Filistin arasinda 7 Ekim’de baslayan çatismalara iliskin açiklamalarda bulundu. Kriby, Israil’in insani aranin Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarina devam ettiginde ABD’nin Israil’e askeri olarak destek olacagini ifade ederek, "Bu aralar sona erdiginde tekrar saldiriya geçme niyetinde olduklarini çok açik bir sekilde söylediler. Bu karari verirken, ihtiyaç duyduklari araç ve kabiliyetler, silah sistemleri ve sehir savasi açisindan sunabilecegimiz tavsiye ve perspektifler açisindan ABD’den destek bulmaya devam edecekler" dedi.

ABD’nin Israil’in Gazze Seridi’nin güneyine yönelik saldiri planlarini orada bulunan sivillerin ihtiyaçlari ve hayatlari konusunda önlemler almadigi sürece bunu desteklemedigini belirten Kirby, ABD’nin su anda yedinci gününde olan insani aranin daha da uzatilmasini destekledigini ancak ABD’nin kalici bir ateskesi desteklemedigini açikladi.

Kaynak: İHA