Meclis Toplantisinda Sehit Olan Filistinliler Için Fatiha

Sehzadeler Belediyesi kasim ayi meclis toplantisi, Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik baskanliginda yapildi. 13 gündem maddesinin görüsülerek karara baglandigi mecliste, terör devleti siyonist Israil’in Filistinlere yönelik son günlerde gerçeklestirdigi soykirim da kinandi. Meclis üyeleri saldirilarda hayatini kaybeden Filistinliler için Fatiha okudu.

Meclis Toplantisinda Sehit Olan Filistinliler Için Fatiha
Terör devleti siyonist Israil’in Filistinlere yönelik son günlerde gerçeklestirdigi soykirimi kinayan Baskan Çelik, "Yillardir Filistin topraklarinda yasanan acilar, ölümler, yerinden edilmeler ve sürgünler, vicdan sahibi herkesi derinden etkilemelidir. insanlarin evlerinden edilmesi, temel haklarindan mahrum birakilmalari ve yasamlarini sürdürebilmek için verdikleri mücadele, insanlik adina bir utanç vesikasidir. Yillardir Filistinlilere zulüm eden terör devleti Israil, son 28 gündür karanlik tarihine yeni sayfalar eklemekte, mazlum Filistin halkinin üstüne tüm gücüyle gitmektedir. Terör devleti Israil’in Filistinlilere yönelik gerçeklestirdigi zulüm ve soykirim, insanlik adina büyük bir utanç kaynagidir. Bu trajedi, sadece bir toprak meselesi degil, ayni zamanda insan haklari ve adaletin açik bir ihlalidir. Sivil halkin, çocuklarin ve masum insanlarin acimasizca hedef alinmasi, insani degerlere ve uluslararasi hukuka açikça aykiridir. Bu durum karsisinda sessiz kalmak, bu insanlik trajedisine ortak olmaktir. Uluslararasi camianin, insanlik onurunu korumak adina bu zulme karsi sesini yükseltmesi ve etkili adimlar atmasi gerekmektedir. Adalet, baris ve insan haklari temelinde bir çözüm bulunmadan, bölgede kalici bir barisin tesis edilmesi mümkün olmayacaktir. Israil’in Filistin halkina yönelik uyguladigi zulüm ve soykirimi kiniyor, barisçil ve adil bir çözüm bulunmasi adina uluslararasi toplumu sorumluluk almaya çagiriyorum. Herkesin esit haklara sahip oldugu, baris içinde bir arada yasayabilecegi bir gelecek için adil bir çözüm bulunmalidir." dedi.



Projelerdeki son durumu açikladi

Sehzadeler Belediyesi’nin çalisma ve projelerindeki son durum hakkinda bilgi veren Baskan Çelik, "Kazim Karabekir, Akpinar, Turgut Özal ve Ahmet Bedevi mahallelerimizde yeni yapilasan ve altyapisi tamamlanan sokaklarda, asfalt çalismalarina baslamistik. Bu çalismalarimizi tamamladik. Bu mahallelerimizde toplam 17 bin 500 metrekare, 3 bin 500 tonluk bir asfalt çalismasi yaptik. Çimentepe Caddesi ve 2108 Sokak’ta (Tarzan Meydani Sevgi Yolunda) düzenleme çalismalari yapiyoruz. Bu çalismalarimiza Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri nedeniyle bir ara vermistik, çalismalar yeniden basladi.

Çimentepe Caddesi’ndeki uygulamamiz tamamlandi, 2108 sokakta ise bu ay içerisinde tamamlamayi planliyoruz. Yukari Çobanisa Mahallemizde Hamalin Kiri olarak bilinen mevkide, 43 dönümlük bir alanda, vatandaslarimizin günü birlik piknik yapabilecekleri bir mesire yerini Sehzadelerimize kazandiriyoruz. Bu çalismamizda da projede bazi düzenlemeler yaptik ve projemiz ihale birimimize gönderildi. Ihale tarihi bekliyoruz. Sancakliigdecik Mahallemize kazandiracagimiz pazaryeri projemizin de ihalesi yapildi. Bu ay sözlesmesini imzalayip, yer teslimini yapacagiz. Tilkisüleymaniye Mahallemizde 21 yas ve üzeri engelliler için hayata geçirecegimiz 50 kisi kapasiteli Engelsiz Yasam Merkezi ve Korumali Isyeri projemizin yapim çalismalari sürüyor. Insaatimizin kabasi bitti, ince isler yapiliyor. bu ay içerisinde oradaki çalismalari da tamamlamayi planliyoruz. Selimsahlar Mahallesi 101 ada ve 3 parselde hayata geçirdigimiz sosyal tesis ve çevre düzenlemesi projemiz tamamlandi. Bölgedeki esnaflarimiz içerisine girerek, faaliyetlerine basladi.

Kocatepe, Gediz, Bayindirlik, Ishak Çelebi ve Dilsikar mahallelerimizi kapsayan, Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüsüm projesinin 605 konut ve 54 dükkanlik 1. etabinda insaatlar sürüyor. Bloklar yükselmeye basladi.

Sancaklikayadibi Mahallemize kazandiracagimiz Çok Amaçli Salon projemizin de insaatini bu ay tamamlamayi planliyoruz. Manisa Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirdigimiz projelerimiz var. bunlardan tarihi Çarsimizda gerçeklestirdigimiz Sokak Sagliklastirma çalismalarinin 3.etap son kisim çalismalari devam ediyor. Çalisma tamamlandiginda Çarsimiz daha da güzellesmis olacak. Bedesten Meydani’nda kuracagimiz 100 tezgahlik semt pazari çalismamizda da pazarda tezgah açacak pazarci esnaflarimiz kura ile belirlendi. Yakin bir tarihte ilk pazarimizi kurmak için hazirliklarimiz sürüyor. Alaybey Kapali Pazar Yeri ve Kapali Otopark projemizde de proje çalismalari devam ediyor." seklinde konustu.



Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi 13 Kasim’da açiliyor

Sehzadeler Belediyesi’nin yapimini tamamladigi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projesinin açilisini yapacaklarini kaydeden Baskan Çelik, "Sehzadeler Belediyesi olarak sehrin kalbinde kentimize kazandirdigimiz Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projemizde de iç tefrisat çalismalarimizi da tamamladik. Eski gençlik merkezimizdeki ögrencilerimizi buraya tasinarak egitimlerine basladilar. 13 Kasim 2023 tarihinde saat 14.30’da açilisini yapacagimiz projemizin son rötuslarini yapiyoruz. Simdiden siz degerli meclis üyelerimiz ve hemsehrilerimizi açilisimiza davet ediyoruz." dedi.

Baskan Çelik’in konusmalarinin ardindan gündem maddelerinin görüsülmesine geçildi. 13 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi. Meclisin sonunda meclis üyeleri, Israil’in saldirilarinda hayatini kaybeden Filistinliler için Fatiha okudu. Meclisin Aralik ayi toplantisinin ise 4 Aralik Pazartesi günü yapilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA