Isparta'da Yeralti 3 Katli Otopark Insaatinda Çalismalar Sürüyor

Isparta Belediyesi tarafindan Istiklal Mahallesi Subay Lojmanlarinin yan tarafindaki alanda sehrin en büyük kapasiteli yeralti 3 katli otopark insaatinda çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

Isparta'da Yeralti 3 Katli Otopark Insaatinda Çalismalar Sürüyor
Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in göreve geldigi günden bu yana sehirde trafik akisinin daha rahat yapilmasi amaciyla birçok kavsakta düzenleme yapildi, yeni bulvarlar ve Mehmet Tönge Altgeçidi açildi. Bu kapsamda yeni projeler de uygulanmaya devam ediyor. Sehir merkezinde yasanan otopark problemini çözmek için ise Istiklal Mahallesi’nde Subay Lojmanlarinin yan tarafinda yaklasik 5 bin metrekare alanda belediyenin bugüne kadar ki en büyük kapasiteli yeralti katli otoparki insa ediliyor. 450 araç kapasiteli yeralti 3 katli olarak projelendirilen otopark için alanda hummali bir çalisma yürütülüyor. Yüklenici firma yaklasik 100 isçiyle otoparki hizli bir sekilde insa ediyor.

Çalismalar kapsaminda ilk olarak yapi saglamligi için fore kazik çalismalari gerçeklestirilmis ardindan da hafriyat alimi, altyapi ve temel beton dökümü yapilmisti. Otoparkin kaba insaatinda çalismalar tüm hiziyla sürüyor.

Yüklenici firmanin santiye sefi Erkurt Songür, otopark insaatiyla ilgili çalismalar hakkinda bilgi verdi. Isparta Belediyesi tarafindan insa edilen yeralti 3 katli otoparkin toplamda 15 bin metrekare insaat alanina sahip oldugunu söyleyen Songür, otoparkin 450 araç kapasiteli olarak sehrin en büyük otoparki olacagini ifade etti.

Songür, “Bu projede toplam 15 bin metreküp beton, 1.300 ton demirimiz var. Yapi güvenligi için fore kaziklarla basladigimiz çalismalarda hafriyat alimi, temel beton dökümü yaptik ve suanda kaba insaat için yüzde 80 asamadayiz. Birinci dilatasyonda son tablemizi döküyoruz, diger dilatasyonlarda orta katlardayiz. Kaba insaatimizi hizli bir sekilde bitirmeye çalisiyoruz. Suanda 50 kalipçi ve 20 demirci ile devam ediyoruz. Birinci kattan elektrik, boya, yalitim isleri de ayni anda devam ediyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA