Yanginda Evi Hasar Gören Ailenin Evi Onarildi

Isparta’nin Küçük Hacilar köyünde 15 Kasim’da çikan yanginda Aktas ailesine ait evin çati kati yandi. Yanginda çati bölümü kullanilamaz hale gelirken, evin tamirati Isparta Belediyesi tarafindan yaptirilarak yeni haliyle ev sahiplerine teslim edildi.

Yanginda Evi Hasar Gören Ailenin Evi Onarildi
Küçük Hacilar köyünde ikamet eden 2 çocuklu Fatime-Serdar Aktas çiftinin evlerinin çati bölümünde gece yarisi yangin çikti. Yangin büyük çabalar sonrasinda alt katlara siçramadan söndürülürken, çati kati kullanilamaz hale geldi. Olayin Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e aktarilmasi sonrasinda ailenin evinin çati kati onarilarak yenilenmis haliyle kisa sürede Aktas ailesine teslim edildi. Aktas ailesi de evlerinin çatisinin onarilmasindan dolayi Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e tesekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Fatime-Serdar Aktas çiftine abla Meral Say ve kuzen Abdullah Çobankaya da eslik etti. Serdar Aktas, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e evlerinin onarilmasindan dolayi tesekkür ederken, çikan yangina ve yasananlara iliskin bilgiler verdi. Serdar Aktas, “15 Kasim saat 04.00 sularinda bir sesle uyandik, bir baktik ki evimizin çatisi tutusmus. Itfaiye ekiplerini aradik, hepsi canla basla çalisarak kisa sürede yangini söndürdü. Ertesi gün sabah Sayin Baskanimizi aradik. Baskanimizdan Allah razi olsun her konuda bize yardimci oldu” dedi.

Fatime Aktas ise, “Baskanim sizlerden Allah razi olsun çok tesekkür ederiz. Sizlerin destegiyle evimiz yapildi, çatimiz yapildi” dedi.

Bacadan kaynakli olarak yanginin çiktigini, çatida bulunan kuslarin da telef oldugunu aktaran Serdar Aktas’in ablasi Meral Say, itfaiyenin büyük çabalariyla yanginin söndürüldügünü dile getirdi. Say, “Allah belediye baskanimizi da basimizdan eksik etmesin. Itfaiye 10 dakika daha geç gelseydi evimizin tamami kül olurdu. Çaresizlik çok baska bir sey. Yanginda herhangi bir can kaybi yasamamiz bizi sevindirdi. Çatimiz tamamen yandi, bunlarin tamami yenilendi. Uzanacak bir elimiz oldugunu ve uzanan elinde geri çevrilmeyecegini biliyorduk. Baskanimiz elini uzatti, Allah razi olsun, tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Yasanan olaydan dolayi duydugu üzüntüsünü ve geçmis olsun dileklerini ileten Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Allah bir daha böyle bir olay yasatmasin. Rabbimize sükürler olsun hiçbir can kaybi yasanmadi. Bütün afetlerde bizlerde vatandaslarimizin yanlarinda oluyoruz. Vatandasimizin yaninda olmak bizim vazifemiz. Itfaiyenin zamaninda müdahalesinden dolayi da ekiplere tesekkür ediyorum. Itfaiye ekiplerimizde müdahale sirasinda büyük özveri gösteriyor, canlarini ortaya koyuyorlar. Vatandaslarimiz da çok kadirsinas, Serdar kardesimizin bu durumunu görenler de hemen oraya kostular. Biliyorum ki, herkes bir seyler yapti. Bizlerde üzerimize düseni yaptik. Yanginda zarar gören çatiyi 10 gün içerisinde tamamladik. Türk toplumu olarak bizlerin birlik beraberlik içinde mücadele azmi çok önemli. Görevim süresince ihtiyaç dogan 100’e yakin evin yenilenmesini sagladik. Zor durumda olan vatandaslarimizin yaninda olduk. Sizlere bundan sonraki hayatinizi daha rahat idame edebilmesi için bizlerde devletimizin gücünü hayirseverlerimizin verdigi destekleri bu alanlarda kullaniyoruz. Size yaptigimiz yardimi hayirseverlerimizin verdigi desteklerle yaptik. Bizim insanimiz hayirseverdir. Allah bir daha size ve hiç kimseye böyle zor günler yasatmasin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA