Karaman'da 9 Çalinti Motosiklet Ve Tarihi Eserler Ele Geçirildi

Karaman’da sase ve motor numaralari kazinmis motosiklet satan bir süphelinin evine düzenlenen operasyonda 9 adet çalinti motosiklet, tarihi heykel, Osmanli dönemine ait sikke ve tarihi eser niteliginde obje ele geçirildi.

Karaman'da 9 Çalinti Motosiklet Ve Tarihi Eserler Ele Geçirildi
Edinilen bilgiye göre, Karaman Il Jandarma Komutanligina bagli Ermenek Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, çalinti oldugu degerlendirilen sase ve motor numaralari kazinmis motosiklet satisi yapan bir süpheliyi takibe aldi. Yapilan arastirmalarin ardindan S.Y. isimli süphelinin ikametine operasyon düzenlendi.

Yapilan aramalarda çalinti oldugu degerlendirilen sase ve motor numaralari kazinmis 9 adet motosiklet, 4 adet ruhsatsiz av tüfegi, 1 adet erkek figürlü tarihi tas heykel, 6 adet tarihi eser niteligi tasiyan obje, 4 adet Osmanli dönemine ait altin sikke, 1 adet cep telefonu ele geçirildi. Olayla ilgili S.Y. gözaltina alinirken, ele geçirilen motosiklet, tüfek ve tarihi eserlere el konuldu.

Jandarmadan yapilan açiklamada, "Ilimizde huzur ve güven ortaminin devamini saglamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararli ve kesintisiz bir sekilde devam edilecektir" denildi.
Kaynak: İHA