Ispartali Ögrenciler Hünerlerini Yöresel Yemek Fuari'nda Sergiledi

Isparta genelindeki meslek liselerinin yiyecek içecek bölümlerinde egitim gören ögrenciler Isparta’ya özgü yaptiklari yöresel yemekleri bir otelde düzenlenen Yöresel Yemek Fuari’nda sergiledi.

Ispartali Ögrenciler Hünerlerini Yöresel Yemek Fuari'nda Sergiledi
Isparta Egitimin Niteligini Gelistirme Projesi çerçevesinde gerçeklestirilen etkinlikte ögretmen ve ögrencilerin hazirlayip sundugu Isparta’ya ait yöresel yemekler konuklardan büyük begeni aldi. Sazan dolmasindan kabuneye kadar birçok yöresel ürün konuklara ikram edildi. Yöresel Yemek Fuari’nda ögrencilerle bir araya gelen Vali Aydin Barus, ögrencilerle tek tek tanisarak hazirladiklari yemeklerle ilgili bilgiler aldi. Ortaya çikardiklari basarili çalismalardan dolayi ögrencileri tebrik eden Vali Barus, ardindan ikram edilen yemeklerin tadina bakti.

Ikramlar sonrasi, egitimin niteligini gelistirme projesi çerçevesinde mesleki egitime önem verdiklerini vurgulayan Vali Barus, ögrencilerin hazirladiklari yemekleri çok begendigini söyledi.

Barus, "Projenin amaci çocuklarimizin sadece egitim gördügü fiziki alanlarin iyilestirilmesi degil aldiklari egitim ve uygulamalarin da kalitesinin artirildigi, gelecegi iyi bir sekilde hazirlanmalari. Bu çerçevede biz özellikle mesleki egitime de önem veriyoruz. Burada hem il merkezimizden hem ilçelerimizden olan lezzetlerimizin bir çok insan tarafindan tadilmis ve begenilmis olmasi gençlerimizin de gelecege yönelik çok olumlu mesajlar verdigini gösteriyor. Egitimin niteliginin gelistirilmesi projesi kapsamindaki faaliyetlerimiz durmadan devam edecek. Diger okullarimizda okuyan ögrencilerimize yönelik de bu faaliyetler durmaksizin ilerliyor. Önemli olan gençlerimizi gelecege iyi bir sekilde hazirlamak. Bu etkinlikte onlardan biriydi" dedi.

Isparta Yöresel Yemek Fuari’ndaki yemekler; Atabey Haci Naciye Kasap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Keçiborlu Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sarkikaraagaç Sehit Muhammed Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yalvaç Antik Kent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Egirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Isparta Meslek Egitim Merkezi (MESEM) ögretmen ve ögrencileri tarafindan hazirlandi.
Kaynak: İHA