Depremzedelerden Diyanet Isleri Baskani Erbas'a Ziyaret

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, 6 Subat depremlerinde Adiyaman’da enkazdan TDV Ordu Subesi Arama Kurtarma Ekibi tarafindan depremin 7. gününde kurtarilan Elif Kirmizi ile 3. gününde kurtarilan ablasi Sena Kirmizi’yi kabul etti.

Depremzedelerden Diyanet Isleri Baskani Erbas'a Ziyaret
Diyanet Isleri Baskani Erbas, 6 Subat depremlerinin 7. gününde Adiyaman’da enkazdan kurtarilan Elif Kirmizi ile 3. gününde kurtarilan ablasi Sena Kirmizi’yi kabul etti.

Elif Kirmizi’yi kurtaran Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Ordu Subesi Arama Kurtarma Ekibi’nin de hazir bulundugu kabulde konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, “Cenab-i Hak, bir daha böyle afetler göstermesin. Tarihin gördügü en büyük afet diyebiliriz. Siz yasadiniz. Arkadaslarimiz ilk günden itibaren orada idiler. Biz de ilk gün geldik. Rabbim, bundan sonra hiçbir kimseye yasatmasin” dedi.

Diyanet Isleri Baskanligi ve TDV olarak deprem bölgesinde önemli çalismalar yaptiklarini aktaran Baskan Erbas, “Vefat edenlere dua ediyoruz. Cenab-i Hak, onlara rahmet eylesin. Onlarin sehit olduguna inaniyoruz. 50 bini askin sehidimiz oldu. Peygamber Efendimizin göçük altinda kalanlarin sehit olduguna dair hadis-i serifi var. Siz de gazi oldunuz" diye konustu.

Depremzede kardeslerin enkaz altinda yasadiklarini dinleyen Baskan Erbas, depremde vefat eden babalarina Allah’tan rahmet, yaralanan ve tedavi gören Sena Kirmizi’ya da sifa diledi.

Kendisini ve diger ablasini 7 günün sonunda enkazdan sag olarak kurtaran TDV Ordu Subesi Arama Kurtarma Ekibi’ne tesekkür eden Elif Kirmizi, “Yasar hocadan Allah razi olsun. Enkazda çok korkuyordum, psikolojik olarak çok destekte bulundu. Benimle güzel sohbet etti, konustuk. Çok sükür sag çiktim. Diger ablam da iyi çok sükür” dedi.

Kaynak: İHA