Çini Islemeciligi Kursuna Katilan Kadinlar Aile Bütçelerine Katki Sagliyor

Geleneksel Türk el sanatlarindan biri olan çini islemeciligi, Siirt Halk Egitim Merkezinde açilan kursta yasatilirken, kursiyerler hem meslek ögreniyor hem de aile ekonomisine katki sagliyor.

Çini Islemeciligi Kursuna Katilan Kadinlar Aile Bütçelerine Katki Sagliyor
Kursa büyük ilgi oldugunu belirten Çini egitmeni Özlem Alak, kursiyerlerin bu kurslarda hem meslek edindigini, hem de aile bütçelerine katki sagladigini söyledi.

Çini islemeciliginin asamalarini anlatarak, Siirt’te bulunan bütün kadinlarin kurslara gelerek faydalanmalarini istedigini belirten Alak, ‘’Ögrencilerimle çini yapimina asama asama geçis yapmaktayiz. Öncelikle çizgi asamasindan geçiyoruz. Ardindan delme islemi yapiyor ve delme islemlerinden sonra tabak ve bisküvilerde çizimlere basliyoruz. Sonra boyama asamasina geçiyoruz. Bisküvileri ve dökümleri kendimiz yapiyoruz. Kaliplarimiz bulunmaktadir. Kaliplarin içine kili koyarak kendi istedigimiz sekli veriyoruz, ardindan sirimizi da yaparak firini ayarliyoruz. 24 saatlik bir firin çalismasi oluyor. 930 ile 950 derecede ürünler pismis oluyor. Yaptigimiz ürünleri satisa sunuyoruz. Satislarimiz sosyal medya sayfamizda ve çini atölyemizde yapilmaktadir. Siirt’te bulunan tüm bayanlarimizi kursumuza davet ediyoruz’’ dedi.

Kursiyer Sezer Partal ise; 2018 yilindan beri çini ve seramik sanatiyla ilgilendigini söyledi.

Polat, "Bu isi yapmaktan çok keyif aliyorum. Ayni zamanda hem stres atiyoruz hem de kazanç sagliyoruz. Herkese tavsiye ediyorum" diye konustu.

Kursiyer Aynisa Alak’ta, 2 yildir çömlek isiyle ugrastigini ve bu isi zevkle yaptigini belirterek, "Bos zamanlarimda geliyorum, herkese tavsiye ederim’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA