Kadina Karsi Siddetle Mücadelede Olumlu Sonuçlar Alindi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi’nde ESOGÜ ‘25 Kasim Uluslararasi Kadina Yönelik Siddete Karsi Mücadele Günü’ çerçevesinde ‘Insana Sevgi Yakisir’ isimli panel gerçeklestirildi.

Kadina Karsi Siddetle Mücadelede Olumlu Sonuçlar Alindi
Panelde kadina karsi siddetle mücadele alaninda yapilan çalismalari anlatan Eskisehir Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan, "Kadina karsi siddetle mücadele alaninda dogru adimlar atarak 2023 yilinda birçok siddet olayinin önüne geçtik" dedi.

“Siddetle mücadele azmimiz artarak devam edecektir"

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Prof.Dr. Fazil Tekin Konferans Salonu’nda gerçeklesen panelde ‘Israrli Takip Suçu’nu anlatan Eskisehir Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan, kadina yönelik siddetle mücadele alaninda yapilan çalismalari ve elde edilen sonuçlari aktardi. Eskisehir’de 2022 yilina oranla 2023 yilinda kadina karsi siddet olaylarinda yüzde otuz düsüs saglandigini açiklayan Bassavci Ali Yeldan, "Ortaya çikan veriler, siddetle mücadele alaninda sahada dogru adimlar atildiginda birçok siddet olayinin önüne geçilebildigini herkesin görmesi adina çok kiymetli. Sahada mücadele eden tüm kurumlarimizla yaptigimiz çalismalar neticesinde aldigimiz olumlu sonuçlarla siddetle mücadele azmimiz artarak devam edecektir" dedi.

Birçok sunum yapildi

Panelde, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sahika Karaca, ‘Kadin Nedir’ baslikli sunumunu; Eskisehir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Siddet Önleme Merkezi Müdürü Nurten Verim Bal, 25 Kasim’in tarihçesini ve Siddet Önleme ve Izleme Merkezleri (SÖNIM) hizmetlerini; Anadolu Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Baskani Prof.Dr. Incilay Cangöz, ‘Dil, Cinsiyet ve Esitlik’ baslikli sunumunu ve Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Kadin Çalismalari Sube Müdür Vekili Özge Ören Sagdiç, ‘Yerel Yönetimlerde Kadin Çalismalari: Eskisehir Örnegi’ baslikli sunumunu; Eskisehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknolojide Kadin Arastirma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Ferhan Sengür de ‘Girisimcilik Yoluyla Kadinin Güçlendirilmesi’ baslikli sunumunu anlatti.

Yogun katilimin gerçeklestigi panelde Eskisehir Vali Yardimcisi Ali Çetin, Eskisehir Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Il Emniyet Müdürü Yaman Agirlar, Eskisehir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Orhan Bayrak, Cumhuriyet Savcilari ve çok sayida ögretim üyesi ve ögrenci yer aldi.

Panelin sonunda konusmacilara Rektör Prof.Dr. Kamil Çolak tarafindan plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA