Selçuklu'ya 2. El Pazari Geliyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesinin sifir atikla ilgili örnek çalismalarina bir yenisi daha ekleniyor. Tüketim çilginligini aza indirecek ve ayni zamanda ev ekonomisine katki saglayacak olan Selçuklu 2. El Pazari 6 Aralik’ta Yazir Kapali Pazar yerinde açiliyor.

Selçuklu'ya 2. El Pazari Geliyor
Sifir atikla ilgili ciddi çalismalar yapan ve bu konuda hayli mesafe kat eden Selçuklu Belediyesi Selçuklu 2. El Pazari’yla çevreyi, ekonomiyi ve kirliligi azaltacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü tarafindan hazirlanan projeyle evdeki eski ürünler görücüye çikacak. Ikinci el pazariyla birlikte tüketim çilginliginin önüne geçmek, ihtiyaca yönelik esya seçme aliskanligi, çevre kirliligini önlemek gibi amaçlar öncelenirken aile ekonomisinin desteklenmesi de hedefleniyor. 21 Kasim 2023 tarihinde baslayan 2. el pazarinda stant açma basvurulari 01.12.2023 tarihine kadar devam edecek. 6 Aralik 2023 tarihinde Yazir Kapali Pazar yerinde baslayacak olan Selçuklu 2.El Pazari’nda Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmak ve Selçuklu’da ikamet ediyor olmak yeterli. 2.El Pazari ile ilgili merak edilen tüm detaylar ise https://www.selcuklu.bel.tr/ adresinde yer aliyor. Ücretsiz stant açmak isteyen vatandaslar Selçuklu Belediyesi hizmet masalarina sahsen basvuru yapabilecek.

Selçuklu Belediyesinin sifir atikla ilgili örnek çalismalarindan bir tanesi olan Selçuklu 2. El Pazari’nda fincan takimlarindan, tabaklara, giysilerden çantalara, eski kitaplardan, oyuncaklara, küçük elektronik esyalardan radyolara kadar birçok ürün uygun fiyatlara bulunabilecek. Ilki 6 Aralik tarihinde açilacak Selçuklu 2. El Pazari, her ayin ilk çarsambasi Yazir Kapali Pazar Alani’nda süreklilik kazanacak. Ücretsiz stant açmak isteyen vatandaslar Selçuklu Belediyesi hizmet masalarina sahsen basvuru yapabilecek.

“Temiz çevre ile ilgili proje üretmeye devam ediyoruz”

Selçuklu Belediyesi’nin 2.El Pazari Projesi ile sifir atik çalismalarina önemli bir baslik daha açtigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Gelecegimizin ve yarinlarimizin daha saglikli olmasi adina sifir atik konusunda duyarliligimiz bir politika haline geldi ve bu vizyonla çalisiyoruz, yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede kurdugumuz Çevre Meclisimizle birlikte Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügümüz marifetiyle önemli çalismalar yapiyoruz. Selçuklu 2.El Pazari’ni da tüketim çilginliginin önüne geçilmesi, çevre kirliligini önlemek hedefiyle faaliyete sokuyoruz. Tüm hemsehrilerimi bu çevre duyarliligi ile Selçuklu 2.El Pazari’miza davet ediyorum. Projemiz hayirli olsun“ seklinde konustu.

Kaynak: İHA