Van'da Kar Yagisi Açiklamasi 142 Yol Ulasima Kapandi, Uçaklar Rötar Yapti

Van’da etkili olan kar yagisi nedeniyle 142 yerlesim yerinin yolu ulasima kapanirken, bazi uçaklar ise rötar yapti.

Van'da Kar Yagisi Açiklamasi 142 Yol Ulasima Kapandi, Uçaklar Rötar Yapti
Van sehir merkezinde etkili olan saganak, gece saatlerinde havanin sifirin altina düsmesiyle birlikte yerini kar yagisina birakti. Sabah saatlerinde etkisini artirmaya baslayan kar yagisi etrafi beyaza bürüdü.

Bölge genelinde havanin kapali ve çok bulutlu olmasi; Van ve Hakkari’de ise aksam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralikli kar yagisi beklendigini belirten Meteoroloji 14. Bölge Müdürlügü yetkilileri, yer yer sis ve pus hadisesi konusunda da uyarilarini yeniledi.

Van’da kar yagisi uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Van’dan Antalya’ya planlanan uçak seferleri olumsuz hava sartlari nedeniyle rötarli gerçeklesti. Karayollari 11. Bölge Müdürlügüne bagli ekipler de gece saatlerinden itibaren yol temizleme çalismalarini sürdürüyor.

Van’da etkili olan kar yagisi nedeniyle kar yagisi nedeniyle Baskale’de 22, Çatak’ta 16, Ercis’te 23, Gürpinar’da 68 ve Saray ilçesinde ise 13 olmak üzere toplam 142 yerlesim yerinin yolu ulasima kapandi. Van Büyüksehir Belediyesi ekipleri, kapali yollari açmak için çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Kar yagisinin bu yil erken oldugunu ve bugün itibariyle yogun sekilde gerçeklesmesinin zirai açidan ve su seviyesi düsen Van Gölü için önemli oldugunu ifade eden vatandaslar ise Van’in bu kari bekledigini kaydetti.

Kaynak: İHA