Usak'in Kalbi Modern Yüzüne Kavustu

Ismetpasa Caddesi’nde ve 6 sokak ile 1 park alanini kapsayan Yayalastirilan Sokaklar bölgesinde Usak Belediyesi tarafindan baslatilan; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin katkilariyla gerçeklesen sokak sagliklastirma çalismalari kent merkezindeki atmosferi degistirdi. Yepyeni bir görünüm kazanan Ismetpasa Caddesi ve Yayalastirilan Sokaklar için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’nin katilimi ile bir açilis töreni düzenlendi.

Usak'in Kalbi Modern Yüzüne Kavustu
Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’nin katildigi açilis töreni hem bürokrasinin hem de vatandaslarin yogun ilgisiyle gerçeklesti.

Açilis töreninde vatandaslara seslenen Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin; kentin kalbi olan ve tüm vatandaslarin hatiralari bulunan, fakat yipranmisligi nedeniyle son zamanlarda hem vatandaslar nezdinde hem de esnafin gözünde degerini kaybeden caddenin tekrar eski günlerine kavusmasi ve deger kazanmasi için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

“Sehre gelen misafirlerimize keyifli bir ortam sunmak amaciyla baslattigimiz çalismalarimizi çok sükür esnaflarimizi da en az magdur edecek sekilde tamamlanmis bulunuyoruz.” diyen Çakin, “Biz öncelikle cephe yenileme projesini hayata geçirerek, caddemizdeki tüm binalari karmasik ve kirli görüntüden kurtardik; klima ünitesi, kablo ve anten gibi unsurlari izgaralarla gizledik ve tabelalarda tek tip uygulama yaparak cephelerimizi modern bir hale getirdik. Arkasindan da altyapi revizyonlari ve zemin yenileme çalismalariyla birlikte peyzaj düzenlemeleri yaparak caddemizi yeniden bir cazibe merkezine dönüstürdük.” seklinde konustu.

Baskan Çakin Yeni Projeye Isaret Etti

Sehirlerin merkezlerinin her zaman canli kalmasi gerektiginin altini çizen Çakin; “Insallah degisim ve dönüsüm sadece Ismetpasa ile sinirli kalmayacak, degerli büyüklerimizin de destekleriyle Mende Pazari ve etrafindaki sokaklarimizda da dönüsüm gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. Ben gece gündüz emek vererek bu hale getirdigimiz kentimizin kalbi olan caddemizin yeni yüzüyle tüm Usak halkina hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladi.

Il Baskani Yasar: AK Parti Demek Hizmet Demektir

AK Parti Usak Il Baskani Himmet Yasar törende yaptigi konusmada; Ismetpasa Caddesi’nin sehrin en önemli ana arteri oldugunu belirterek, kentin kalbinin burada attigini; ancak uzun yillarin getirdigi eskimislik ve karmasanin da ayni oranda caddeyi etkiledigini ifade etti.

Tüm esnafi rahata kavusturan bu proje sayesinde bina cephelerinde yapilan revizyonlardan bahseden Yasar; “AK Parti demek hizmet demektir, AK Parti demek eser demektir. Bizim bu sehre karsi ideallerimiz ve hedeflerimiz var, bu noktada kentimiz için büyük hizmetlerimiz de bundan sonra artarak devam edecektir. Ben caddemizin yeni yüzünün tüm halkimiza ve elbette esnafimiza hayirli ugurlu olmasini diliyorum.” dedi.

Milletvekili Tugrul: Kentimiz Için Çalisiyoruz

AK Parti Usak Milletvekili Fahrettin Tugrul törende yaptigi konusmada kendilerini her zaman ve her konuda destekleyen Bakan Özhaseki’ye sükranlarini sunarak sözlerine basladi.

“Sayin Cumhurbaskanimizdan aldigimiz ilham ve kendisinden bize miras kalan belediyecilik anlayisiyla çalismalarimizi yürütüyoruz.” diyen Tugrul, ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ düsturuyla kenti gelistirme ve degistirme mücadelesine destek vermeye çalistiklarini ifade etti.

Ismetpasa Caddesi’nde gerçeklesen yenileme için gayretlerinden ve çalismalarindan dolayi Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin’a özel olarak tesekkür eden Tugrul, bölgenin adeta geçmisten gelecege dogru dönüsen bir cazibe merkezi oldugunun altini çizdi.

Vali Ergün “Ilkler Sehri Usak’a Yakisir Bir Proje”

Usak Valisi Dr. Turan Ergün törende yaptigi konusmada; bu proje sayesinde bir geri dönüsüm kenti olan, çevre için dünyaya ve ülkemize birçok faydasi bulunan Usak’a yakisir bir cadde meydana getirildigini belirtti.

Bunun herkes için büyük bir gurur oldugunun altini çizen Ergün; Ilkler Sehri Usak’a yakisir bir konsept cadde ile kentin merkezinin bastan sona yenilendigini ifade etti.

Öte yandan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin’in bu kenti daha da güzellestirmek ve güçlendirmek adina attigi her adimda desteklerini iletti.

Bakan Özhaseki’den Gelisen Usak Vurgusu

Usak Belediyesi’nin iki büyük projesi için yapilacak törenlere katilmak amaciyla Usak’a gelen Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki; dev bir yatirim olan Çarsi Usak’ta gerçeklesen törenin ardindan Baskan Çakin ve Il Protokolü ile birlikte Ismetpasa Caddesi’ne geldi. Burada kurulan sahnede vatandaslara seslenen Bakan Özhaseki; Usak’a yapilan büyük yatirimlarda gösterdigi gayretlerden dolayi Baskan Çakin’a özel olarak tesekkürlerini iletti.

Bakan Özhaseki, “Asiklar sehri olarak anilan bu sehir Anadolu’muzun en güzel incilerin birisi. Böyle bir sehre hizmet etmek, sizlerle birlikte olmak bizim için onur verici. Bugün sabah Usak’ta ki en merkezi çarsinin dönüsüm projesini baslattik. Simdi de burada degerli Belediye Baskanimizin yapmis oldugu bu güzel caddenin açilisini gerçeklestiriyoruz.” dedi.

“Bizim medeniyetimizde sehirlerin önemli bir yeri var.” diyen Bakan Özhaseki, “Eger sehirler için dogru kararlar alinmazsa, degerleri düser ve küçülür. Bu anlamda sehir yöneticilerine çok is düsüyor. Sayin Valimiz çok gayretli, Belediye baskanimiz pirlanta gibi, genç bir arkadasimiz. Bu ilk dönemiydi. Insallah Allah uzun ömürlü hizmet firsatlari verir. Milletvekili arkadaslarimiz da sizleri Ankara’da en iyi sekilde temsil ediyorlar. Bu arkadaslarimizin uyumu, sehir ile ilgili ortaya koyduklari projeler bizler tarafindan desteklenir. Çarsi Usak Projesi, baskanimizin eskiden beri olan bir rüyasiydi. Bismillah diyerek ona da basladik. Usak’in bizim için yeri önemli, bu caddemizdeki degisim de ayni sekilde kentin merkezini temelli degistirdi ve güzellestirdi. Degerli Belediye Baskanimiza basarilar diliyorum ve Ismetpasa Caddesi’nin yeni yüzünün hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum.” diye konustu.

Usak’a Yakisir Bir Kent Merkezi Olusturuldu

Yeni haliyle vatandaslarin ve cadde esnafinin gözdesi haline gelen Ismetpasa Caddesi, açilis töreni kapsaminda renkli görüntülere sahne oldu. Çesitli sanatsal etkinliklerin ve ikramlarin yer aldigi açilisa katilan vatandaslar; Ismetpasa Caddesi’nin modern ve canli atmosferinde keyifli vakit geçirdi. Cadde üzerinde kurulan UKAMER, Zümra, Genç Kusak ve USMEK stantlari ise vatandaslardan büyük ilgi gördü.

Öte yandan Yöresel Ürünler Çarsisi’nin fuaye alaninda düzenlenen ünlü sanatçi Deniz Sagdiç’in Geri Dönüsüm Sergisi, Bakan Özhaseki ile birlikte kalabalik bir ziyaretçi grubunu agirladi. Sergide, denim kumasi, dügmeler ve çesitli geri dönüsüm atiklarindan olusan eserler halkin begenisine sunuldu. 90 yil önce Usak’ta çekilen ve Türkiye’ye mâl olan Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandik fotografinin Usak Belediyesi Sehir Tiyatrosu ekibi tarafindan canlandirildigi alan ziyaret edildi.

Bakan Özhaseki Ismetpasa Caddesi’ndeki törenin ardindan Usak Belediyesi tarafindan kisa süre önce hizmete açilan UKAMER binasina geçerek burada Usakli kadinlarla bir araya geldi. Atölyelerde gerçeklestirilen çalismalari izleyen Bakan Özhaseki, toplu fotograf çekiminin ardindan Usak’tan ayrildi.
Kaynak: İHA