Osmaniye'de 'Yerinde Dönüsüm Projesi' Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de "Yerinde Dönüsüm Projesi" bilgilendirme toplantisi yapildi.

Osmaniye'de 'Yerinde Dönüsüm Projesi' Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Osmaniye Valiligi, Ahmet Cevdet Pasa Salonunda düzenlenen toplantiya Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yilmaz, Belediye Baskani Kadir Kara, Toprakkale Kaymakami Volkan Özer, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Irfan Remzi Yilmaz, ilgili kamu kurum ve kuruluslari il müdürleri, belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlari katildi.

Bin 351 deprem konutunu Aralik ayinda teslim edeceklerini söyleyen Yilmaz, “Su anda toplu konutlarimizin hizli bir sekilde insaati sürüyor. Bin 351 konutu insallah Aralik ayinda teslim edecegiz ve bu süreci elimizden geldigince en hizli sekilde tamamlamaya çalisiyoruz” dedi.

Vali Yilmaz, yerinde dönüsümün belirli kurallar çerçevesinde yapilmak zorunda oldugunu ifade ederek, “Siz muhtarlarimizin bu bilgileri vatandaslarimiza aktarmaniz gerekiyor" diye konustu.

Belediye Baskani Kadir Kara ise yaptigi konusmada, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Yerinde Dönüsüm projesini baslatti. Yerinde dönüsüm, yani bir mülkiyetin bulundugu yerde insaatin yerinde yapilmasidir. Amaç afete dayanikli sehirler ve yasam alanlari olusturmak. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ile birlikte, isbirligi ve esgüdüm içerisinde, biz vatandaslarimizin taleplerini karsilayacak onlara ruhsatlarini verecegiz. Bakanlik da bu insaatlarin yapimi konusunda gerekli olan hibe ve krediyi saglayacaktir" dedi.

Toplantinin devaminda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Irfan Remzi Yilmaz, Yerinde Dönüsüm Projesi hakkinda muhtarlara bilgi vererek, sorularini cevapladi.
Kaynak: İHA