Sultangazi'de Kahramanmaras Yöresel Günleri Basladi

Sultangazi Belediyesi, Kahramanmaras Dernekleri Federasyonu ve TÜMKIAD Kahramanmaras Il Baskanligi isbirligiyle düzenlenen Kahramanmaras Yöresel Günleri Sultangazi’de basladi.

Sultangazi'de Kahramanmaras Yöresel Günleri Basladi
Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun farkli sehirlerinin lezzetlerini, kiyafetlerini, müzik ve kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanitiyor. Bu kapsamda Sultangazi Etkinlik Alani’nda Sultangazi Belediyesi ve Kahramanmaras Dernekleri Federasyonu, TÜMKIAD Kahramanmaras Il Baskanligi is birligiyle düzenlenen Kahramanmaras Yöresel Günleri basladi.

Kahramanmaras yöresel günlerinin açilisina Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi, ilçe protokolü, Malatya Dernekler Federasyon üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.



“Sultangazi ilçesi olarak Türkiye mozaigiyiz”

Programda konusan Belediye Baskan Yardimcisi Nurcan Öztürkmen, “Kültürel faaliyetlere de çok önem veriyoruz. Anadolu kültür festivali dedigimiz yöresel günlerimizin bugün altincisindayiz. Tarhansindan dondurmasina gastronominin önemli kentlerinden olan ve Kurtulus Savasi’nda istiklal madalyasi almis ve daha sonrasinda Kahramanmaras ismi verilmis. Kahramanmaras ilimizi bu hafta agirliyoruz. Sultangazi ilçesi olarak Türkiye mozaigiyiz. Bundan dolayi tüm illerimize burada örflerini adetlerini, kültürlerini yöresel lezzetlerini yasatmalari için bu etkinlik alanimizi kurduk. Bu hafta altincisindayiz. Altinci ilimizdeyiz ve aralik ayi sonuna kadar hiç durmadan devam edecegiz. Depremzede esnafimiz burada 6 Subat’ta deprem Kahramanmaras merkezli oldu. Burada bu hafta tamamen depremzede esnaflarimiz olacak. Pazar aksamina kadar sürecek tüm komsularimizi, tüm Maraslilari, Marasli olmayan komsularimizi bekliyoruz “dedi.

Kahramanmaras günleri pazar gününe kadar devam edecek.
Kaynak: İHA