Poligon Köy Okullarina Gitti, Ögrenciler Yeni Bir Sporla Tanisti

İçel Erdemli’de köy okullarinda düzenlenen etkinliklere dijital seyyar poligon da eklendi. Ögrenciler yeni bir sporla tanisarak ilk atislarini sampiyon antrenörlerle havali tüfekle yapti.

Poligon Köy Okullarina Gitti, Ögrenciler Yeni Bir Sporla Tanisti
Ülke genelinde birçok il ve ilçede ögrencilerin çesitli spor dallariyla ilgilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanligi koordinesinde etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu çerçevede İçel Erdemli Gençlik ve Spor Müdürlügü de ’Köy Okullari Spor Senligi’ düzenliyor. Alaninda profesyonel antrenörler esliginde köy okullarina giden ekip, körlingden bocceye kadar birbirinden farkli spor dallarini ögrencilere tanitarak oynamalarini sagliyor. Yeni egitim ögretim yilinda senlige havali silahlar da eklendi.

Havali Silahlar Milli Takimlar Antrenörü Rahim Javadi’nin de destegiyle daha önce 5 kez Türkiye sampiyonu olan Antrenör Enes Bugra Yayla tarafindan ögrencilere aticilik egitimi veriliyor. Dijital seyyar poligon sayesinde havali tüfekle atis yapan ögrenciler arasinda bu spora yatkin olanlar da belirlenerek destek saglaniyor.

"Köy köy yetenek taramasi yapiyoruz"

Etkinlikleri yerinde takip eden Erdemli Gençlik ve Spor Müdürü Ferhat Keskin, "Müdürlügümüz tarafindan ’Köy Okullarinda Spor Senligi’ adi altinda bir proje yürütüyoruz. Diger spor branslariyla birlikte aticilik bransini da dahil etmis bulunmaktayiz. Amacimiz Avrupa’nin en büyük, dünyanin üçüncü büyük atis poligonu olma özelligine sahip Erdemli’deki poligonumuza yetenekli sporcularimizi seçmek ve buradan basarili sporcularimiza dokunabilmektir. Bu amaçla seyyar poligonlarla köy köy, mahalle mahalle gezerek çocuklarimizda yetenek taramasi yapip tanitimlarini yapmaktayiz" dedi.

10 metrelik bir hedef koyarak havali tüfeklerle atis yaptirdiklarini belirten Antrenör Enes Bugra Yayla, gerekli güvenlik önlemlerini aldiktan sonra ögrencilere sporu tanittiklarini ve yetenekli olanlari belirlediklerini söyledi.



Ilk defa atis yapan ögrenciler ise güzel bir deneyim yasadiklarini belirterek, ileride bu sporu yapabileceklerini kaydetti.

Diger etkinliklere de katilan ögrenciler, bir çok yeni spor daliyla karsilastiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA