Tunceli'de Ayilar Kis Uykusu Öncesi Vatandaslarin Hayvanlarina Zarar Veriyor

Tunceli’de kis uykusu öncesi karinlarini doyurmak için merkezi yerlere kadar inen ayilar, vatandaslarin hayvanlarina zarar vermeye basladi.

Tunceli'de Ayilar Kis Uykusu Öncesi Vatandaslarin Hayvanlarina Zarar Veriyor
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde merkeze kadar inen bozayilarin bazilari karinlarini mezbahane konteynerine birakilan sakatatlarla doyururken bazilari da vatandaslarin hayvanlarina zarar vermeye basladi.

Önceki gün merkez mahallesinde Soner Öztürk isimli vatandasin kümesine giren anne ve yavru bozayilar, kümesteki 30 tavuk, kaz ve ördegi öldürdü. Olayi köpek havlamalariyla ögrendigini belirten Öztürk, “Kalktigim zaman anne ve 3 yavru ayi kümese girmislerdi. Müdahale etmek istedim ancak hepsi üzerime geldiler. Kümesteki 30’a yakin tavuk, ördek ve kazi telef ettiler. Maddi anlamda kaybim oldu. Bunlar yarin öbür gün insanlara da zarar verebilir” dedi.

Öte yandan, Tunceli merkeze bagli Kocakoç köyü Çerme mezrasinda da Cihan Yigit isimli vatandasa ait inek, ayi tarafindan telef edildi.

Geçtigimiz ay Nazimiye ilçesinde de çok sayida hayvanin telef olmasina sebep olan bozayilarin yerlesim yerlerinden uzak tutulmasi için vatandaslar çagrida bulundu.
Kaynak: İHA