Rektör Turabi Açikladi Açiklamasi 'Turizm Ile Spor Bilimleri Fakülteleri Için Dosyalarimizi YÖK'e Sunduk'

Amasya Üniversitesi bünyesine iki yeni fakülte kazandirilmasi için hazirliklar tamamlanarak adimlar atildi. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi, “Lisans düzeyinde mezun verecek bir Turizm Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasiyla ilgili dosyalarimizi YÖK’e sunduk” dedi.

Rektör Turabi Açikladi Açiklamasi 'Turizm Ile Spor Bilimleri Fakülteleri Için Dosyalarimizi YÖK'e Sunduk'
Amasya Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yili açilis programinda 2023 yili itibari ile 70’i profesör, 101’i doçent, 263’ü doktor ögretim üyesi, 180’i ögretim görevlisi, 110’u arastirma görevlisi olmak üzere toplam 724 akademik personelin üniversitede görev yaptigini anlatan Prof. Dr. Turabi, "Üniversitemizde 10 bin643’ü önlisans, 7bin566’si lisans, bin598’i lisansüstü olmak üzere 20 bine yakin ögrencinin en nitelikli biçimde yetismesi için büyük bir özveriyle çalismaktayiz” diye konustu.

Amasya Üniversitesi bünyesinde 8 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ile 9 uygulama ve arastirma merkezinin bulunduguna deginen Turabi, “Yüksekögretim Kurulunun oluruyla Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde dört lisansüstü program daha açildi. Üniversite bünyesinde açilan yeni lisansüstü programlar ile doktora programi sayisi 17’ye, yüksek lisans program sayisi ise 51’e yükseldi. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kentsel Tasarim ve Peyzaj Mimarligi Anabilim Dali Baskanligi Peyzaj Mimarligi Tezli Yüksek Lisans Programi, Sehir ve Bölge Planlama Anabilim Dali Baskanligi Sehir Planlama Tezli Yüksek Lisans Programi ile Makine Mühendisligi Anabilim Dali bünyesinde Makine Mühendisligi Doktora Programi ve Elektrik Elektronik Mühendisligi Anabilim Dali bünyesinde Elektrik Elektronik Mühendisligi doktora programlari açildi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA