Kaçak Insaatlara Beton Döken Firmalara Yasal Islem

Bodrum Belediyesi tarafindan kentin dogal yapisinin korunmasi için yürütülen kaçak yapilasma ile mücadele çalismalari kapsaminda, kaçak ve ruhsatsiz insaatlara beton veren firmalar hakkinda yasal islem uygulandi.

Kaçak Insaatlara Beton Döken Firmalara Yasal Islem
Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’in talimatiyla Belediye Imar ve Sehircilik Müdürlügü tarafindan ’Afet Riskine Karsi Alinacak Tedbirler ve Kaçak Yapilasma ile Mücadele’ kapsaminda, ilçe sinirlari içinde faaliyet gösteren beton döküm firmalarina ’ruhsatsiz ve kaçak yapilara beton dökülmemesi’ yönünde tebligatlar yapilmisti.

Belediye tarafindan kaçak yapi alanina beton dökme islemi yapan beton firmalarina, gerekli uyari ve idari islemler yapilmasina ragmen ilgili firmalarin izinsiz ve ruhsatsiz alanlara yönelik faaliyetlerine devam ettigi tespit edildi. Zabita Müdürlügü ekiplerince bazi firma ilgililerinin tebligde belirtilen hususlara uymadigi yönünde tutanak tutularak yasal islem baslatildi.

“Tüm gayretimiz, kentimizin gelecegini korumak”

Baskan Ahmet Aras, konuya iliskin, "Bodrum’da kaçak yapilasmayi önlemek için yetki ve imkanlarimiz çerçevesinde tüm çalismalarimizi yürütmeye devam ediyoruz. Bir taraftan tespitler sonrasi mühürleme islemlerimiz devam ederken bir taraftan da yikim karari alinan ve yasal süreçleri tamamlanan yapilarin yikimini gerçeklestiriyoruz. Belediye olarak tüm gayretimiz, kentimizin gelecegini korumak. Ancak bu konuda, ilgili kurum ve kuruluslarin da çalismalarimiza, çabalarimiza katki sunmalarini bekliyoruz. Tüm tebligat ve açiklamalarimiza ragmen kaçak ve ruhsatsiz insaatlara beton döken firmalari tespit ettik ve etmeye de devam edecegiz. Zabita ekiplerimizce gerekli tutanaklar tanzim edilerek Kabahatler Kanununun ilgili maddelerince para cezalari kesiliyor. Bizler, Bodrum’un gelecegi için, yarinlarimiz için kaçak yapilasma ile mücadelemizi sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA