Cinayet Zanlisini Evinin Yönüne Giden Kan Lekeleri Ele Verdi

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde basi ezilerek öldürülen kadini komsusunun öldürdügü tespit edildi. Olayin ardindan sogukkanlilikla evine giden cinayet zanlisini evinin yönüne giden kan izleri ele verdi. Suç aleti keser ile kanli gömlegini yikayarak attigi tespit edilen süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayet Zanlisini Evinin Yönüne Giden Kan Lekeleri Ele Verdi
Edinilen bilgiye göre, geçtigimiz pazartesi günü ilçeye bagli Gesi Güney Mahallesi Sükrü Özkul Caddesi’nde müstakil bir evde meydana gelen olayda, hayvan otlattiktan sonra eve dönen Seyit Ahmet Soykuk, esi Hasibe Soykuk’u (51) yerde kanlar içinde yatarken buldu. Ihbar üzerine bölgeye saglik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Saglik ekipleri talihsiz kadinin hayatini kaybettigini belirledi. Yapilan ilk incelemede Hasibe Soykuk’un kafasinin sert bir cisimle vurularak ezildigi tespit edildi. Jandarma ekipleri de olayin meydana geldigi evde inceleme yapti. Soykuk’un cansiz bedeni, yapilan incelemenin ardindan hastane morguna kaldirildi. Talihsiz kadinin cenazesi Gesi Güney Mahallesi Mezarligi’nda kilinan cenaze namazinin ardindan topraga verildi.



Jandarma sorusturmayi derinlestirdi

Olayin ardindan genis çapta çalisma baslatan Melikgazi Ilçe Jandarma Komutanligi ve Jandarma Suç Arastirma Timleri (JASAT) ekipleri, güvenlik kamera görüntüsünde bir kedinin olay aninda panikle kaçtigini gördü. Bölgede aramalarini yogunlastiran ekipler, kan lekelerinin Hasibe Soykuk’un komsusu olan Ismail K.’nin evine dogru gittigini belirledi. Jandarma dedektifleri, komsu Ismail K.’nin olaydan bir gün sonra elindeki posetle evden çiktigini ve Beyazsehir Mahallesi yakinlarina bu poseti attigini belirledi.

Olayin ardindan keseri ve kanli gömlegi yikamis

Operasyon düzenleyen ekipler, Ismail K.’yi gözaltina alarak evde kapsamli arama yapti. Özel yöntemler ile arama yapan ekipler, lavaboda yikanmis kan lekelerini tespit etti. Ayrica, Ismail K.’nin olayin ardindan eve gelerek kanli keser ile gömlegini yikadigi belirlendi.

Suçu kadinin ogullarina atmis

Süpheli Ismail K.’nin ifadesinde öldürdügü Hasibe Soykuk’u ogullari S. ve B. Soykuk’un öldürdügünü söyledigi ögrenilirken, titiz çalisma yürüten jandarma ekipleri S. ve B. Soykuk’un olay saatinde evde olmadigini tespit etti.

Tutuklandi

Karakoldaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Ismail K. tutuklanirken, cinayet kurban giden kadinin 2 oglu serbest birakildi. Öte yandan, Ismail K.’nin "hirsizlik" ve "dolandiricilik" suçundan 9 farkli suç kaydi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA