Isparta'nin En Büyük Spor Kampüsü Hizmete Girdi

Isparta’nin en büyük spor kampüsü Fatih Mahallesi’nde hizmete açildi. Içerisinde UEFA standartlarinda sentetik çim saha, yari olimpik yüzme havuzu ve kapali spor salonu bulunan kampüsün açilisinda protokol üyeleri dostluk maçinda karsi karsiya geldi.

Isparta'nin En Büyük Spor Kampüsü Hizmete Girdi
Isparta Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Teskilati Baskanligi ile birlikte insa edilen sehrin en büyük spor kampüsü Fatih Mahallesinde hizmete girdi. 25 bin metrekarelik alan içerisinde UEFA standartlarinda sentetik çim saha, 1300 kisilik çelik tribün, Yari Olimpik Yüzme Havuzu ve Kapali Spor Salonu ile yürüyüs yollarinin bulundugu Fatih Mahallesi Spor Kampüsünün açilisina Isparta Valisi Aydin Barus, AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Cumhuriyet Bassavcisi Dr. Aydin Turhan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Il Emniyet Müdürü, Ahmet Cengiz Koçak, Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsek, MHP Il Baskani Önder Topçu, CHP Il Baskani Vedat Senol, ITSO Baskani Metin Çelik, ITB Baskani Hüdai Sahin ile kamu kurum ve kurulusu müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, sporcular ve vatandaslar katildi.

Protokol üyeleri ilk olarak Yari Olimpik Yüzme Havuzu ve ardindan da Kapali Spor Salonunda incelemelerde bulundu. Yüzme havuzunda yüzücüleri izleyen protokol üyeleri daha sonra Kapali Spor Salonunda basket atisinda bulundu.

Kampüsün açilisinda yapilacak olan dostluk karsilasmasi öncesinde formalarini giyen protokol üyeleri vatandaslari selamladi. Protokol üyeleri tarafindan konusmalar gerçeklestirildi.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Fatih Mahallesi Spor Kampüsünün sehre hayirli olmasi temennisinde bulunarak, gençlerin bu tür sportif alanlarda yapacaklari etkinliklerle olumsuzluklardan uzak duracaklari inancinda oldugunu söyledi.

Çocuklari teknoloji bagimliligindan uzaklastirmak için bu tür tesislerin kurulmasina önem verdiklerine deginen Baskan Basdegirmen, “Belediye olarak Isparta’mizda çocuklarimizin daha çok eglenebilecegi, vakit geçirebilecegi alanlari yaparak çocuklarimiza destek olmaya çalisiyoruz. Spor yapan birey saglikli bireydir, spor yapan kisinin zihni daha açiktir ve gelecege yönelik birçok hedefi vardir. Çocuklarimizi çok daha iyi yerlere tasiyabilmek için sporla beraber egitimlerini daha iyi hale getirmek istiyoruz” dedi.

Fatih Mahallesi Spor Kampüsü içerisinde yari olimpik yüzme havuzu ve Kapali Spor Salonu bulunduguna deginen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Havuzumuz ve spor salonumuzun yaninda gece aydinlatmali bir sahamizdan olusan alana kavustuk. Yan tarafta 50 sporcumuzun konaklayacagi amatör sporcu evimizin de yarisina geldik. Insallah birkaç ay sonra da orayi amatör spor kulüplerimize teslim edecegiz. Açilisimiza katilan sayin valimiz, milletvekillerimiz ve tüm misafirlerimize çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Fatih Mahallesi Spor Kampüsünün sehre hayirli olmasini dileyen Isparta Valisi Aydin Barus, sporun besikten mezara kadar bireylere lazim olan bir alan oldugunu vurguladi. Sporun vücudu zinde tutmak, zihni dinlendirmek ve birçok zararli aliskanliktan uzak kalabilmek için kurtulus çarelerinden birisi oldugunu ifade eden Vali Barus, “Bugün açilisini yaptigimiz spor kampüsün hem sosyal hem de sportif yönden Isparta’miza çok büyük faydalari olacaktir. Sosyal yönden gençlerimiz, çocuklarimiz burada sporun degisik branslarinda çalisma imkani bulacaklar. Amatör sekilde sporla ilgilenmeleri sonucunda gelecegin basarili sporculari olarak ortaya çikacaklar. Bu yönden önemli. Diger taraftan ailelerimizin burada çocuklariyla spor yapmalari mümkün. Kapali Spor Salonu ve Yari Olimpik Yüzme Havuzu ile bu imkana kavusacaklar. Bu açidan da önemli. Sportif bakimdan da amatör spor kulüplerimiz müsabakalarini gerçeklestirme imkani bulacaklar. Amatör Sporcu Evinde de sporcularimiz ve idarecileri bulusma ve barinma imkani bulacaklar. Bu bakimdan bu kampüsün Isparta’nin sportif gelecegine çok büyük katkilar saglayacagina sosyal yönden de birçok yaranin iyilesmesine katkilar sunacagina yürekten inaniyorum. Bu tesisin gerçeklestirilmesinde en büyük destekleri veren sayin cumhurbaskanimiza, sayin gençlik ve spor bakanimiza çok tesekkür ediyoruz, sükranlarimizi sunuyoruz. Sürecin basindan beri güzel bir kompleksin çikmasi için elinden gelen her türlü çabayi gösteren Isparta Belediye Baskanimiza tesekkür ediyoruz. Tesisimizin hepimiz için hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan tesisin açilis kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri dostluk maçinda karsi karsiya geldi. Gül Spor ve Lavanta Spor’un dostluk maçinda takimlarinin ilk gollerini penaltidan Vali Aydin Barus ve Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen atti. Gül Sporun ikinci golünü Abdullah Çobankaya atarken, Lavanta Spor’un beraberlik golü ise Cumhuriyet Bassavcisi Dr. Aydin Turhan’dan geldi. Mücadele 2-2 berabere sonuçlandi.
Kaynak: İHA