Kocaeli'de Yol Çöktü, Araç Insaat Temeline Yuvarlandi

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde duvarin yikilmasi sonucu yolda çökme meydana geldi. Park halindeki bir araç çöken alana devrilirken, deprem oldugunu zanneden mahalleli panikle disariya çikti.

Kocaeli'de Yol Çöktü, Araç Insaat Temeline Yuvarlandi
Olay, Bekirdere Mahallesi Sabir Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, insaat temelinin üst kismindaki duvar bilinmeyen bir sebeple çöktü. Park halindeki 41 LL 985 hafif ticari araç kayan toprakla birlikte insaat temeline yuvarlandi. Bir bölümü çöken yol kullanima kapandi. Gürültüyü duyan vatandaslar ise panikle disariya çikti. 112 Acil Çagri Merkezine yapilan ihbar üzerine bölgeye itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için seritle bölgeyi kapatti. Çöken yolun yukarisindaki binalarda yasayan vatandaslar büyük korku yasadi.

“Deprem gibi gürültü oldu, millet sokaga döküldü”

Yolda açilmalar meydana geldigini söyleyen Ibrahim Altunay, “Evde oturuyordum, saat 18.00 siralarinda bahçedeydim. Bir gürültü koptu, zanmettim ki araçlar kaza yapti. Bir de baktim ki burasi kopmus. Burasi satildi, satildiktan sonra ruhsat vermediler. Adam burayi kazdi birakti böyle, ev yapmadi. Deprem gibi gürültü oldu, millet sokaga döküldü” diye konustu.



“Yol çöktü, aracimiz buraya devrildi”

Araci çöken alana yuvarlanan Seyfettin Arsoy ise, “Bu aksam saat 18.00 siralarinda evden bir gürültüyle disariya firladim. Yol çöktü, aracimiz buraya devrildi. Yol daha önce çöküyordu, çöktükçe üzerine beton atildi. Senelerdir ihmalin sonucunda olan bize oldu. Yagmurla alakali degil, daha önce de vardi. Yazin buraya temel attilar, burada bir bina vardi, onu yiktilar. Temeli attiktan sonra izin mi alamadilar, belediye ile bir sorunlari mi oldu birakip gittiler” dedi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Kaynak: İHA