Büyüksehir Belediyesi'nden Gece Mesaisi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi ekipleri Talas Bulvari’nin Kartal Kavsagi ile Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi girisi arasinda bulunan günde yaklasik 300 bin aracin kullandigi 2 bin 200 metrelik yan yolda asfalt çalismasi baslatti. 50 personel ve 30 is makinesinden olusan ekip ile gece saatlerinde hummali sekilde yürütülen asfalt çalismasinin 2 gün içerisinde tamamlanmasi planlaniyor.

Büyüksehir Belediyesi'nden Gece Mesaisi
Yol çalismalarini araliksiz sekilde sürdüren Büyüksehir Belediyesi ekipleri Talas Bulvari üzeri, Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi önünde bulunan yan yolda asfalt çalismasi baslatti. Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligina bagli 50 personel ve 30 is makinesinden olusan ekibin vatandaslarin ulasimda herhangi bir sorun yasamamasi adina özellikle hafta sonu gece saatlerini tercih ettigi asfalt çalismasinda yaklasik 2 bin 200 metrelik günde 300 bin araç tarafindan kullanilan transit yolun konforu en üst seviyeye çikartilacak. Gece saatlerinde yapilan asfalt çalismasi hakkinda açiklamalarda bulunan Fen Isleri Daire Baskani Yasin Harmanci, Talas Bulvari üzerinde bulunan yan yolda çalisma baslattiklarini belirterek; “Kayseri’mizin yogun trafik hacmine sahip Talas Bulvari üzerinde Kartal Kavsagi ile üniversite hastanemizin girisi arasindaki bölümündeyiz. Burada yan yol olarak tabir ettigimiz, transit trafik akisina imkân veren cadde üzerindeyiz. Yaklasik 2 bin 200 metre uzunlugundaki günde yaklasik 300 bin araç tarafindan kullanilan bu yolumuzu yaklasik 10 yil önce asfaltlamistik. Yaptigimiz ölçümlerde yüzey asinmalarinin fazla oldugunu, tasiyici tabakada hasarlar olustugunu ve bunun isletme maliyetini etkileyecegini öngörerek son kat asinma tabakasini yapmaya basladik” diye konustu.

Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’ne de ulasim hizmeti verecek yolu, 50’ye yakin personel ve 30’a yakin is makinesi ile yaptiklari hummali çalismayla 2 gün içerisinde tekrar hizmete açacaklarini kaydeden Harmanci sunlari söyledi;

“Su anda ’tasmastik asfalt’ adi verilen son kat asinma tabakasini döküyoruz. Bu asfalt diger asfalt türlerine göre hem sürüs konforu yönünden hem de tekerlek izi oturmalarina dayanimi yönünden daha kullanilabilir bir asfalt. Hem mevcut trafik yogunlugu hem de millet bahçemizin hizmet vermesiyle birlikte olusacak trafik yogunlugunu dikkate alarak bu bölgedeki asfaltin yenilenmesini programimiza aldik. Suanda bu istikamette çalisiyoruz. 50’ye yakin personelimiz, 30’a yakin is makinemiz ile gece saatlerinde çalisiyoruz. Gündüz saatlerinde vatandaslarimizin sorun yasamamalari, trafigin akiciligini etkilememek adina hem de is güvenligi yönünden daha saglikli olacagini düsünerek gece saatlerinde çalismamizi planladik ve ekip olarak son hizla çalismalarimiza devam ediyoruz. Hafta sonunu degerlendirerek 2 gün içerisinde burayi tamamlayip, vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz.”

Fen Isleri Daire Baskanligi ekipleri, gece saatlerinde hummali sekilde yürüttügü asfaltlama çalismasi ile yogun trafik hacmine sahip Talas Bulvari üzerinde bulunan yan yolu, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’nin de hizmete girmesiyle olusacak trafik yogunluguna karsi en iyi sekilde hizmet verecek hale getirecek.
Kaynak: İHA