Serebral Palsi Hastasi Çocuklar Ve Aileleri Için Özel Bir Gün

Samsun Büyüksehir Belediyesi ve özel bir hastane is birligi ile serebral palsi hastasi çocuklar ve aileleri için etkinlik düzenlendi. Etkinlikte çocuklar, palyaço ve boyama etkinlikleri eglenirken, aileler ise uzmanlar tarafindan verilen seminer ile bilgilendi.

Serebral Palsi Hastasi Çocuklar Ve Aileleri Için Özel Bir Gün
"6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkindalik Günü" çerçevesinde serebral palsiye daha çok dikkat çekmek amaciyla Mavi Isiklar Engelliler Egitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

Hemen hemen herkesin yesil giyindigi etkinlikle sereblal palsi hastasi çocuklar gönüllerince eglendi. Ikramlar esliginde bir dizi etkinlik yapan çocuklar neseli vakit geçirdi. Ailelere ise uzmanlar tarafindan bilgilendirici seminerler düzenlendi.



"Çocuklarimizin yüzü gülsün, onlar güzel bir gün geçirsin istedik"

Samsun Büyüksehir Belediyesi Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürü Emrah Bas, “6 Ekim Sereblal Palsi Farkindalik Günü çerçevesinde aileler ile birlikte bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu etkinlik çerçevesinde çocuklarimizin yüzü gülsün, onlar güzel bir gün geçirsin, ayni zamanda da toplumumuza bu farkindaligi yasatmak amaciyla etkinligimizi düzenledik. Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak engelli vatandaslarimizin topluma katilmasini kolaylastirmak, onlarin kentin sundugu imkanlarindan faydalanmasi amaciyla sagliktan sosyale, ulasimdan egitime, sosyal yardimlardan farkindalik etkinliklerine kadar birçok alanda kendilerine destek sagliyoruz. Burada alaninda uzman kisiler tarafindan seminer verildi.

Akabinde palyaço gösterisi, yüz boyama etkinligi yapildi” dedi.

Etkinlige katilan anne Hayriye Çakir, "Bütün özel gereksinimi olan çocuklarimizin daha kaliteli egitim olsun, saglik hizmeti olsun biraz daha iyi olmasini istiyoruz. Yetkili kisilerin biraz daha duyarlilik göstermesini istiyoruz. Diger çocuklar nasil yasiyorsa, serebral palsi hastasi çocuklar da öyle yasasin istiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA