Önce Saticiyi, Sonra Üreticileri Yakaladilar

Balikesir Il Jandarma Komutanligi ekipleri, silah, mühimmat ticareti ve kaçakçiligi yapan sahislara yönelik operasyon düzenledi. Adana’dan Balikesir’e gelen sahsi üzerinde satisa hazir silahlarla yakalayan Jandarma ekipleri, Balikesir ve Adana’da operasyon düzenleyerek silah ve mühimmat ticareti yapan üreticileri de kiskivrak yakaladi.

Önce Saticiyi, Sonra Üreticileri Yakaladilar
Balikesir Il Jandarma Komutanligi, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Adana’dan aldigi kaçak silahlari Balikesir’e getirerek satmaya çalisan sahsi yakaladi. Üzerinde 10 silahla yakalanan süpheliyi sorguya alan ekipler silah üreticilerini yakalamak için dügmeye basti. 3 ay süren teknik ve fiziki takiple operasyon baslatan ekipler Balikesir´de 6, Adana´da ise 1 süpheliyi süpheliyi gözaltina aldi. Süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda 5 adet tabanca, 4 adet av tüfegi, 9 adet tabanca sarjörü, 196 tabanca fisegi, 20 adet av tüfegi fisegi, 86 adet sentetik hap ve 3 gram kubar esrar ele geçirildi.

Süphelilerden silah satisi yapan zanli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 7 süphelinin ise adli islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA