Mentese Kültür Ve Sanat Festivali, Baca Yakma Töreni Ile Basladi

Mentese Belediyesi tarafindan bu yil 8’incisi gerçeklestirilen ve 3 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Festivali, Mugla Büyüksehir Belediyesi önünde baca yakma töreni ile basladi. Festival çerçevesinde Mugla Yörük Obalari Dernegi ve Mugla Büyüksehir Belediyesi Folklör ekibi gösteri yapti.

Mentese Kültür Ve Sanat Festivali, Baca Yakma Töreni Ile Basladi


Cumhuriyetin 100. yilinin cosku ile kutlanacagini ifade eden Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, "Sevgi, hosgörü ve demokrasi kenti Mentese’de senliklerimizi bu yil ayri bir heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyetimiz 100 yasinda. Senliklerimizi 100’üncü yila yakisir sekilde kutlayacagiz. 2014 yilinda ilk göreve geldigimiz zamandan bu yana 9 yil geçti. Atamizin mirasi Cumhuriyet’e nasil sahip çikiyorsak, Mentese’mize de ayni sekilde sahip çikiyoruz. Mentese’nin tüm güzelliklerini koruyor, gelecege tasiyoruz. Sosyal belediyeciligin geregini yapiyoruz. Sizlerin güveni ve destegi ile hizmetlerimiz basariya ulasiyor. Ben ve ekibim sizlerin yasam standartlarini yükseltmek için çalisacagiz. Mentese’mizi birlikte yönetmeye devam edecegiz" dedi.

Gümüs, imkanlarin yetmedigi yerde Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Mentese’ye destek verdigini söyleyerek Osman Gürün’e de tesekkür etti.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün ise "Mugla merkezde çok uzun yillar önce baslayan festival, 2014’ten itibaren Mentese Belediyesi’ne geçti. Mentese Belediyesi, senlige çok farklilik katti. 30 yildir bu senlik devam ediyor. 3 gün boyunca Mentese’de senlikler devam edecek. Bu sürekliligi sagladigi için Bahattin Gümüs’e tesekkür ediyorum. Mugla’nin kültürü, gelisen dünyada dejenere olmadan devam etti. Baska kentlerde kent kültürü dejenere olmus durumda. Bu toplu un geçmisten gelen kültürünü muhafaza etmesi lazim. Çagin gereklerine göre degisimler olacaktir. Mugla’ya henüz bu dejenerasyon ulasmadi. Geçtigimiz günlerde Yörük Senligi’ni yaptik. Mugla’nin örf adeti konusuldu. Degerlerimize sahip çikmamiz gerekiyor “dedi.



Konusmalardan sonra baca yakma töreni yapildi ve protokol tarafindan güvercin uçuruldu. Festival senlik yürüyüsü ile devam etti.

Düzenlenen etkinlige Mentese Kaymakami Mehmet Eris, Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün, Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, ,CHP Mugla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Süreyya Önes Derici, Gizem Özcan, bazi STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA